PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 29 d. 15:49

Rusija teigia užėmusi dar vieną kaimą rytų Ukrainoje

Pasaulis

Pixabay.com nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


311814

Rusija pirmadienį pranešė, kad jos pajėgos užėmė Vovčės kaimą Rytų Ukrainoje – tai naujausias iš serijos pasiekimų fronte, apie kuriuos pastarosiomis savaitėmis skelbia Maskva.

Vovčė yra maždaug už 16 km į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos – miesto, kurį Rusija užėmė vasario mėnesį ir iš kurio jos kariai nuo to laiko veržiasi į priekį.

Rusijos gynybos ministerija kasdieniame brifinge teigė, kad jos kariuomenės daliniai „išlaisvino Vovčės kaimą“ rytinėje Donecko srityje ir „pagerino savo taktines pozicijas“.

Šis pranešimas paskelbtas kitą dieną po to, kai Rusija pranešė, kad jos kariai perėmė Progreso ir Jevgenivkos kaimų, esančių vos už kelių kilometrų nuo Vovčės, kontrolę.

Ukrainos valdžios institucijos birželio mėnesį paragino visus likusius gyventojus evakuotis iš Vovčės, Rusijai vykdant oro antskrydžius. Kaime liko tik septyni žmonės iš maždaug 100 gyvenusių čia prieš karą.

Maskva tvirtina pastarosiomis savaitėmis užėmusi virtinę kaimų ir gyvenviečių, kurių daugelį sudaro ne daugiau kaip kelios gatvės ir saujelė apleistų pastatų.

Nė vienai pusei nepavyko pasiekti lemiamo persilaužimo, ir Maskva, ir Kyjivas teigia, kad beveik po dvejų su puse metų, kai Rusija pradėjo puolimą, viena kitai pridaro daug nuostolių.