PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 10 d. 09:45

Rusija skelbia numušusi 144 ukrainiečių dronus

Pasaulis

Dronų ataka (asociatyvi nuotr.) / Facebook

EtapliusŠaltinis: BNS


317667

Rusijos oro gynyba antradienio naktį numušė 144 ukrainiečių dronus, įskaitant 20 Maskvos regione, pranešė Gynybos ministerija.

Pareiškime ministerija nurodė, kad perėmė „72 bepiločius virš Briansko srities, 20 – virš Maskvos regiono, 14 – virš Kursko srities, 13 – virš Tulos srities“ ir dar 25 dronus penkiuose kituose šalies regionuose.

Anksčiau prie Ukrainos sienos esančios Briansko srities gubernatorius Aleksandras Bogomazas platformoje „Telegram“ skelbė apie 59 sunaikintus ukrainiečių bepiločius, o sostinės meras Sergejus Sobianinas – apie 12 numuštų dronų.

Maskvos srities gubernatorius Andrejus Vorobjovas „Telegram“ parašė, kad per smūgius žuvo 46 metų moteris, o dar keli žmonės buvo sužeisti.

Tačiau ankstesnis pranešimas, kuriame jis nurodė, kad žuvo devynerių metų vaikas, dar nepatvirtintas, pridūrė gubernatorius.

Dėl atakos trys aplink Maskvą esantys oro uostai sustabdė skrydžius, rodė informacija jų interneto svetainėse.

Valstybinė žiniasklaida pranešė, kad dėl dronų atakos keturi Maskvą aptarnaujantys oro uostai, įskaitant Domodedovo ir Šeremetjevo oro uostus, antradienį ryte atšaukė ar sustabdė kažkiek skrydžių.

Pasak A. Bogomazo, jo srityje aukų ar žalos nėra, visos atakos buvo atremtos.

Ukraina ir Rusija dažnai naktimis rengia dronų atakas viena prieš kitą.

Ukrainiečių saugumo tarnyba SBU šeštadienį paskelbė, kad dronais smogė amunicijos sandėliui Rusijos Voronežo srityje.