PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 16 d. 14:35

Rusija pranešė užėmusi kaimą netoli svarbaus Pokrovsko mazgo rytų Ukrainoje

Pasaulis

Rusų kariai. Unian stip kadras

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


314269

Rusija penktadienį paskelbė, kad jos pajėgos užėmė Sergijivką, dar vieną pafrontės kaimą, esantį už maždaug 15 kilometrų nuo ukrainiečių kontroliuojamo Pokrovsko logistikos mazgo.

Pokrovskas yra išsidėstęs ties svarbaus ukrainiečių karių ir viso rytų fronto miestų aprūpinimo kelio sankirta ir jau seniai yra rusų armijos antpuolių taikiniu.

Rusijos gynybos ministerija kasdieninėje spaudos konferencijoje pranešė, kad jos armijos daliniai „išvadavo Sergejevkos kaimą“ Donecko regione Ukrainos rytuose, gyvenvietę pavadindama rusišku jos vardu.

Rusų pajėgos jau keletą mėnesių žingsnis po žingsnio artinasi prie Pokrovsko, o pastarosiomis savaitėmis, mėgindamos pasiekti miesto prieigas, užėmė keletą kaimelių.

Šią savaitę Maskva pareiškė užėmusi Lysyčno ir Ivanivkos kaimus – abu jie yra į šiaurę nuo Sergijivkos, už keleto kilometrų nuo Pokrovsko.

Pokrovsko karinės administracijos vadovas Sergijus Dobriakas ketvirtadienį perspėjo, kad rusai yra vos už 10 kilometrų nuo miesto pakraščių ir paragino likusius gyventojus evakuotis.

„Priešai sparčiai artinasi prie Pokrovsko priemiesčių. Vyksta evakuacija“, – platformoje „Telegram“ pranešė jis.

Maskvos pajėgos daro pažangą rytų Ukrainoje tuo metu, kai Kursko regione vyksta beprecedentis ukrainiečių antpuolis, per kurį Kyjivas teigia užėmęs dešimtis rusų gyvenviečių.