PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Rugpjūčio 20 d. 21:00

Rusas susprogdino Rusijos karininkus ir perėjo į Ukrainos pusę: drąsios operacijos priešo užnugaryje detalės

Lietuva

Rusų kariškis šaukiniu „Silver“ / YouTube

Alfa.ltŠaltinis: ALFA.LT


314746

Rusijos kariuomenės karys susprogdino bataliono „Štorm Z“ štabą su karininkais ir perėjo į Ukrainos pusę. Tai buvo sėkmingos operacijos rezultatas.

Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Centrinė žvalgybos valdyba. Ji pabrėžė, kad šią operaciją organizavo projektas „Noriu gyventi“ ir „Rusijos laisvės“ legionas.

Pasak Vyriausiosios žvalgybos valdybos, dar 2024 metų žiemą Rusijos drono FPV pilotas šaukiniu „Silver“ susisiekė su „Rusijos laisvės“ legionu. Jis sakė sutikęs bendradarbiauti su Ukraina dėl sistemingų Rusijos vadovybės karinių ir kitų nusikaltimų, įskaitant neteismines egzekucijas, mušimus ir turto prievartavimą okupaciniame dalinyje.

Vyriausioji žvalgybos valdyba pabrėžė, kad bendravimas su Rusijos kariu leido Ukrainai gauti vertingų žvalgybos duomenų apie priešo buvimo vietą, skaičių ir ketinimus viena iš fronto krypčių. Vėliau, pasinaudojęs galimybe, „Silver“ įmetė granatą į „Štorm Z“ dalinio štabo rūsio ventiliacijos angą. Tuo metu ten miegojo bataliono vadas ir kiti rusų karininkai.

„Rūsyje buvo apie 15 žmonių. Šiame kambaryje tiesiai virš lovos, kur miegojo bataliono vadas, buvo vamzdis. Jo pradžia buvo gatvėje šalia įėjimo, ir mes nusprendėme įmesti granatą ar dvi, kad jos šalia jų sprogtų“, – sakė jis.

Po to „Silver“ dingo iš anksto suplanuotu maršrutu ir pateko į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją. Šiuo metu rusų savanoris tapo legiono „Rusijos laisvė“ kariu, kad kovotų su nusikalstamu Vladimiro Putino režimu.

„Rusijos laisvė“ legiono „YouTube“ kanale buvo paskelbtas vaizdo įrašas apie šią operaciją. Įspėjimas: jame yra smurto scenų.

Be to, projektas „Noriu gyventi“ paskelbė interviu su „Silver“. Jame jis kalbėjo apie operacijos detales.