PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 28 d. 15:43

Rugsėjo 1-ąją Alytaus miesto ugdymo įstaigos pasitinka atsinaujinusios

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus miesto savivaldybė


315869

Iki naujų mokslo metų pradžios liko vos kelios dienos, tad Alytaus miesto švietimo įstaigose – tikras darbymetis: vienose dar pluša remonto darbus atliekančių įmonių darbuotojai, kitose valytojos skuba išvalyti patalpas, o mokytojos į lentynas dėlioti vadovėlius ir mokymui skirtas priemones.

Artėjant rugsėjo 1-ąjai Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, vicemerai Jurgita Šukevičienė ir Bronius Bieliauskas domėjosi, kaip vasaros metu švietimo įstaigoms sekėsi vykdyti remonto darbus ir kaip vyksta pasiruošimas naujiesiems mokslo metams.

Miesto vadovai apsilankė Piliakalnio, Dainavos ir „Volungės“ progimnazijose bei lopšelyje-darželyje „Saulutė“.

Nuo grindų remonto iki klasių įrengimo

Šią vasarą patalpų, elektros instaliacijos remonto darbai vyko daugelyje Alytaus miesto švietimo įstaigų.

Piliakalnio progimnazijoje šią vasarą įrengtos priešmokyklinukams skirtos klasės. Vaizdas čia pasikeitė neatpažįstamai – suremontuoto koridoriaus sienas puošia spalvingos dėlionę primenančios detalės, o atnaujintas klases – nauji baldai ir mokinių ugdymui skirtos priemonės.

Dainavos progimnazija naujuosius mokslo metus pasitiks atnaujinusi dvi mokyklos erdves – aktų salę, kurioje suremontuotos grindys, ir valgyklą.
„Volungės“ progimnazijoje atnaujinta elektros instaliacija su apšvietimu ir įrengtos kabamosios lubos, suremontuotas technologijų kabinetas. Kurį laiką dar čia vyks aktų salės remonto darbai.

Alytaus Vidzgirio progimnazijoje įrengtos dvi sensorinės klasės, suremontuotos aktų salės grindys, pakeistos įėjimo į mokyklą durys ir lietaus stovai.

Alytaus lopšelyje-darželyje „Saulutė“ pakeista elektros instaliacija ir įrengtos kabamosios lubos, suremontuotas logopedo kabinetas.

Elektros instaliacijos atnaujinimo darbai atlikti ir lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“. Čia taip pat įrengta Laboratorijos klasė.

Lopšelyje-darželyje „Šaltinėlis“ suremontuotos laiptinės, pakeisti lietaus stovai, įrengta Patirčių laboratorija ir suremontuotas socialinio pedagogo kabinetas.

Lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ kol kas dar nebaigti vieno korpuso grupių patalpų remonto, o lopšelyje-darželyje „Pasaka“ – elektros instaliacijos, salės ir žaidimų kambario grindų remonto darbai. Jie prasidėjus naujiesiems mokslo metams turėtų užtrukti dar porą savaičių.

Dviejų grupių patalpos suremontuotos tiek lopšelyje-darželyje „Girinukas“, tiek ir „Putinėlis“. Pastarajame darželyje dar atlikti lauko pavėsinės grindų remonto darbai, o „Girinuke“ įrengta Eismo klasė.

Alytaus miesto savivaldybė kasmet biudžete skiria lėšų švietimo įstaigų patalpų remonto darbams atlikti ir ugdymo kokybei gerinti, kad kiekvienas vaikas – nuo darželinuko ar pradinuko iki abituriento – ugdymo įstaigoje jaustųsi puikiai.