Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt
Kas gi geriau sušildo rudens vakarus, jei ne skani vakarienė su šeima? Pavyzdžiui, iš bulvių ir grybų derliaus. Pabodo virtos bulvės ir pakepinti grybai? Dar liko skaniųjų miško gėrybių? Siūlau išbandyti naują patiekalo variaciją!
Jums reikės:
- 8 bulvių;
- 200 gramų grybų;
- 2 svogūnų;
- druskos;
- 2 šaukštų sviesto;
- 200 gramų maltos mėsos;
- pipirų.
Bulves nuskuskite, gerai nuplaukite ir skustuku išskobkite skylutes. Padarykite jas pakankamai dideles, kad galėtumėte į vidų įdėti įdaro, tačiau nepersistenkite ir nepadarykite jų pernelyg didelių.
Į dubenį sudėkite sukapotus svogūnus, supjaustytus grybus, mėsos faršą ir suberkite druską bei pipirus. Smulkiais gabaliukais supjaustykite šaltą sviestą ir taip pat sudėkite į dubenį. Viską gerai sumaišykite.
Bulves prikimškite įdaru ir, užpylę trupučiu vandens, troškinkite puode apie 30 minučių, kol bulvės išvirs. Jei norite, galite troškinti su įvairiomis daržovėmis ir patiekti kartu su jomis. Žinoma, tokias bulves galima kepti ir orkaitėje su lupenomis arba nuskustas. Garantuoju, patiks kiekvienam šeimos nariui ar svečiui. Skanaus!
Lija