PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 25 d. 13:52

„Reuters“ praneša, kad Ukrainoje per smūgį į viešbutį dingo vienas jos komandos narys

Lietuva

Kramatorskas / Twitter

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


315332

Naujienų agentūra „Reuters“ sekmadienį pranešė, kad per naktinį smūgį į viešbutį Rytų Ukrainos Kramatorsko mieste dingo vienas jos komandos narys, o dar du buvo sužeisti.

Kiek anksčiau Kyjivas informavo, kad Rusija sudavė smūgį šiam rytiniam miestui, kuris yra netoli fronto linijos Donecko srityje.

„Vieno mūsų kolegos buvimo vieta nežinoma, o dar du buvo išgabenti į ligoninę gydymui“, – nurodė „Reuters“. Agentūra pridūrė, kad šiame viešbutyje buvo apsistojusi šešių narių komanda, ir pažymėjo, jog „skubiai siekia gauti daugiau informacijos“.

Per pastarąsias 24 val. Rusijos smūgiai Ukrainai nusinešė 11 žmonių gyvybes, teigė pareigūnai.

„Reuters“ tvirtino, kad jos komanda, nušviečianti karą rytuose, buvo apsistojusi viešbutyje „Sapphire“. Agentūra pažymėjo, kad „likusių trijų kolegų buvimo vieta žinoma“, ir nurodė, jog „bendradarbiauja su institucijomis Kramatorske“.

Donecko srities karinės administracijos vadovas Vadymas Filaškinas buvo pareiškęs, kad buvo sužeisti du žurnalistai, o dar vienas dingo. V. Filaškinas tinkle „Telegram“ teigė, kad ataka įvyko „vidury nakties“. „Mieste buvo nusitaikyta į viešbutį – šiuo metu žinoma apie du sužeistus žmones, o vienas žmogus yra po griuvėsiais“, – sakė pareigūnas.

Jis pažymėjo, kad per smūgį taip pat buvo apgadintas dar vienas pastatas šalia viešbučio. „Įvykio vietoje dirba pareigūnai, policija ir gelbėtojai. Šalinamos nuolaužos ir vykdomos gelbėjimo operacijos“, – pridūrė V. Filaškinas.

Kramatorskas yra paskutinis didelis miestas Donbase, kurį vis dar kontroliuoja Ukraina. Jis yra už maždaug 20 km nuo fronto linijos.