Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt
Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė teigia nemananti, kad darbo iš namų skatinimas galėtų padaryti didelę įtaką restoranų apyvartai, kadangi tiek darbdaviai, tiek patys darbuotojai veikiau linkę rinktis darbą pamainomis.
„Aišku, sumažėtų klientų, nes vis tiek iš ofisų visi atbėga pavalgyti. Bet labai daug įmonių, kiek pasikalbame, (organizuoja darbą – ELTA) pamainomis, kad vieną dieną vieni dirba iš namų, kitą – kiti. Kaip parodė praktika, žmonės labai norėjo dirbti iš namų, o dabar labai nebenori“, – teigė E. Šiškauskienė.
Anot jos, klientų skaičius tiek viešbučiuose, tiek restoranuose pastebimai sumažėjo jau rugsėjo pradžioje, visgi ji priduria, kad išvadas daryti dar anksti.
„Be abejo, klientų skaičius šiek tiek pamažės, bet žiūrėsime, kaip bus rudenį, nes rugsėjo apyvartos krito, (...) viešbučiuose iš karto situacija labai liūdna pasidarė, užimtumas nukrito iki 6 proc. Restoranuose apyvartos rugsėjo pradžioje irgi krito apie 20 proc. Visgi apie patį rugsėjį kalbėti dar anksti“, – Eltai teigė E. Šiškauskienė.
„Aišku, užsidarys lauko terasos orui atšalus, tai pamatysime, ar žmonės norės eiti į vidų. Bet be abejonės, reikės ir atstumus išlaikyti, ir nėra ko tikėtis labai didelių apyvartų. Svarbu, kad Vyriausybė neuždarytų, netrumpintų laiko, kad verslas neužsidarytų kaip buvo balandį“, – pridūrė ji.
E. Šiškauskienė taip pat pabrėžia, kad karantino laikotarpiu restoranų apyvartai padidinti pasitelktas maisto išvežiojimas kurjeriais nepasitvirtino dėl didelių išvežiojimo kaštų.
„SME Finance“ patarėjas ekonomikai Aleksandras Izgorodinas teigė, kad sumažėjęs gyventojų srautas į biurus gali kelti riziką restoranų ir kavinių apyvartai. Vėl pradėjęs mažėti Lietuvos gyventojų srautas į biurus reikš mažesnę dienos pietų paklausą, atitinkamai ir mažesnę restoranų apyvartą, teigė ekonomistas.
ELTA