Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Meniu.lt Meniu.ltŠaltinis: Etaplius.lt
Apie tai, jog knygų nevalia teisti vien tik pagal jų viršelį - girdėjome visi. Tačiau tai - kone sunkiausiai taikoma taisyklė lankantis restorane. Dažnai vos tik pažvelgę į restorano salę ar trumpai akimis perbėgę restorano meniu, imame spręsti, ar norėsime čia pasilikti vakarienės.
Tačiau būtent tokią, išankstinio nuosprendžio nebuvimo taisyklę norisi pritaikyti prisiminus apsilankymą Klaipėdoje esančiame Friedricho pasaže įsikūrusiame restorane „Trapiche Steakhouse“.
Šeštadienio vakarą, atvykus vakarieniauti į anksčiau niekada neaplankytą kepsnių restoraną „Trapiche Steakhouse“, mus pasitiko akims jau gana neįprastas vaizdas - paaukštinti, pretenzingų formų krėslai, raudonomis rožėmis ir ornamentuotomis baltomis staltiesėmis papuošti stalai bei solidžiomis aprangomis pasidabinę padavėjai. Šis restorano interjero vaizdas mane akimirksniu nukėlė gerus dvidešimt metų atgal, kai toks puošnus stilius buvo laikomas siekiamybe.
Staliuką dviems rezervavome įstiklintoje, šildomoje restorano terasoje, tačiau nemažai vietų rasite ir viduje - erdviose salėse pirmame ir antrame aukšte.
Turiu pripažinti, jog senus laikus menantis (drįsčiau teigti, net kiek senamadiškas) restorano „Trapiche Steakhouse“ interjeras nuo pat pradžių didelių lūkesčių nesukėlė, tačiau marškiniais pasipuošę padavėjai Friedricho pasaže esančiam didkepsnių restoranui iš tiesų suteikia šarmo. Išvydusi juos, akimirkai sustoji ir įsivaizduoji, jog tai - išskirtinė kelionė laiku.
Knygą primenantis restorano meniu galvoje ir vėl nupiešė vaizdą, jog akimirkai sugrįžome į devyniasdešimtuosius. Išsirinkti, ką ragauti vakarienei - ne tokia jau lengva užduotis. Prireikia nemažai laiko, kol peržvelgiame visus, čia surašytų valgių pavadinimus.
Ne paslaptis, stiprioji šio restorano pusė atsispindi jau pavadinime, („Trapiche Steakhouse“ - kepsnių namai), todėl pasirinkimą sau palengvinu nuspręsdama, jog rinksiuosi griliuje paruoštos mėsos didkepsnį. Tačiau nenuostabu, tokioje patiekalų pavadinimų įvairovėje, ką ragauti išsirinks ir vegetarai, ir žuvies mėgėjai. Restorano „Trapiche Steakhouse“ meniu įrašyti tokie įvairūs patiekalų pavadinimai, kaip špinatų - bazilikų salotos su čija sėklomis ir sezamų pagardu, daržovių salotos su keptu sūriu „Halloumi“, brusketos su moliūgų - avinžirnių užtepėle bei rūkyta sviestažuve ir burokėlių humusu, pievagrybiai su feta sūriu, aštuonkojų užkandis ir net šviežios austrės.
Mėsos nevengiantiems - triušių kepenėlių paštetas, tuno arba jautienos tartaras, rinkinys prie alaus arba vyno. Atskira žuvų ir jūros gėrybių patiekalų sekcija. Mėgstantiems mėsos įvairovę - anties filė, braziliškas antrekotas, ėrienos nugarinė ir, žinoma, griliuje keptų mėsos patiekalų sekcija, kurioje - platus didkepsnių pasirinkimas. Skiriasi ir mėsos rūšis, ir kepsnių dydis. Su draugu nusprendžiame išbandyti mažiausio dydžio (200gr. sveriantį) pipirinį (16€) ir argentinietišką (15€) jautienos kepsnį su šoninės plutele. Tiesa, į šią kainą neįtraukti garnyrai - juos rinktis turime už papildomą kainą. Šiam sprendimui jau prireikia padavėjo pagalbos, todėl nieko nelaukę kreipiamės į jį. Pasitarus su mus aptarnavusiu paslaugiu, bet nedaugžodžiaujančiu vyru, išsirenkame raudonojo vyno padažą ir troškintų daržovių kaponatą. Tuo tarpu pipiriniam mėsos kepsniui nusprendžiame pritaikyti žaismingą vyšnių padažą, mini bulvytes ir šviežias daržoves.
Belaukdami patiekalų užsisakome po taurę putojančio vyno, o mus aptarnaujantis padavėjas ant stalo patiekia ir lengvų užkandžių - duonos, marinuotų alyvuogių ir jogurtinio užtepo su žolelėmis. Toks malonus restorano žestas akimirksniu sukuria dar pakilesnę šeštadienio vakaro nuotaiką. Marinuotos alyvuogės, kurias paragavau, puikiai derėjo su taure putojančio vyno ir labai tiko aperityvo metui (tiesa, po vakarienės peržiūrėjusi sąskaitą pamačiau, jog šis restorano žestas - mokamas. Žmogui priskaičiuojama po vieną euro centą).
Po keliolikos minučių ant mūsų stalo jau puikavosi du dailūs mėsos didkepsniai. Prapjovusi gabalėlį argentinietiškos jautienos ir pamačiusi mėsos spalvą supratau, jog greičiausiai, jautiena nenuvils ir skoniu. Tai buvo nepriekaištingai paruošti mėsos gabalėliai - rausvi, sultingi ir minkšti. Negaliu teigti, jog jos skonis mane nustebino, tačiau jautiena buvo iškepta itin kruopščiai. Juk tokio genialaus paprastumo ir tikrų skonių neretai ir pasiilgstame lankydamiesi moderniuose, šiuolaikiškuose restoranuose. Mano pasirinktas raudonojo vyno padažas ir daržovių kaponata taip pat įsiminė dėl savo sodraus skonio.
Estetinis vaizdas lėkštėje buvo malonus akims - neperkrautas, minimalus. Tiesa, tokiems rimtiems patiekalams siūlyčiau rinktis ir „rimtesnes“, sunkesnes lėkštes. Tokiu atveju nepriekaištingai paruoštas mėsos didkepsnis joje atrodytų solidžiau.
Pipirinis jautienos didkepsnis pateisino savo pavadinimą - paragavus jo burnoje galėjome jausti lengvai aštrų pipirų skonį. Apkeptos bulvytės ir šviežios daržovės neblogai papildė charakteringos mėsos skonį.
Su draugu nusprendėme, jog mažiausio kepsnio tikrai pakanka skrandžio neapsunkinančiai, sočiai ir tuo pačiu lengvai vakarienei, tad kitą kartą jautienos didkepsnio dydžio nekeisčiau.
Nors skoninga, griliuje kepta mėsa mus pasotino, vietos lengvam desertui atradome. Ragavome naminius, „Trapiche Steakhouse“ restorano pistacijų ledus, kurie ir vėl nenuvylė skoniu bei porcijos dydžiu. Trys rutuliukai tikromis pistacijomis gardintų ledų buvo ideali atgaiva po sočios ir sultingos mėsos. Buvau maloniai nustebinta tiršta ir sodria šių ledų konsistencija. Ragaudama juos burnoje jutau traškius pistacijų gabalėlius. Būdama nepataisoma pistacijų ledų gerbėja, šį desertą mielai užsisakyčiau dar kartą.
Tokia įdomi ir pilna skonių buvo mūsų vakarienė iš pažiūros pilkame, po vasaros nurimusiame Friedricho pasaže Klaipėdoje. Ir nors šios knygos pasidėti į mėgstamiausiųjų lentyną negalėčiau, čia mielai sugrįžčiau norėdama prisiminti nepriekaištingai iškeptos, sultingos jautienos ir sodrių pistacijų ledų skonį.
Sąskaita: Duonos, jogurtinio užtepo ir alyvuogių užkandis - 0,02€, dvi stiklinės stalo vandens su citrina - 0,20€, dvi taurės putojančio vyno Prosecco - 4,00€, argentinietiškas antrekotas (200r.) - 15€, daržovių kaponata - 2,70€, raudonojo vyno padažs (70gr.) - 1,20€, pipirinis mėsos kepsnys (200gr.) - 16€, mini bulvytės - 1,80€, šviežios daržovės - 2,40€, vyšnių padažas (70gr.) - 1,20€, dvi taurės Merlot vyno (po 200ml.) - 7,60€, pistacijų ledai - 5,50€.
VISO: 57,62€
Interjeras: 2/5 Restorano „Trapiche Steakhouse“ interjeras neturi nieko bendro su moderniu, šiuolaikišku stiliumi, tačiau jo išvaizda atitinka gilių tradicijų besilaikančio restorano idėją.
Aptarnavimas: 4/5 Mus aptarnavęs padavėjas nebuvo labai kalbus, tačiau savo darbą atliko gerai, buvo malonus, mandagus ir kūrė šiltą atmosferą.
Maistas: 4/5 Maistas, kurį ragavome skoniu nenuvylė. Iki tobulumo pritrūko įsimintinesnio pateikimo, solidesnių lėkščių ir stalo įrankių.
Bendras vertinimas: 3/5
Greta Gumuliauskytė @Meniu.lt