PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualu2018 m. Birželio 7 d. 10:15

Restorano apžvalga: „Ingredientai”

Vilnius

Meniu.lt Meniu.ltŠaltinis: Etaplius.lt


39928

Šiam restoranui taip dera santūrus tonas, pajusite jau pirmomis apsilankymo akimirkomis. Nepaisant to, jog ši vieta įsikūrusi atokiau nuo pagrindinės Klaipėdos gatvės šurmulio, čia viskas iš tiesų primena ramų poilsį prie jūros, kai prieš saulėlydį dar norisi akimirką stabtelėti ir paklausyti praeinančios dienos garsų, pažvelgti į miesto gatvėmis prabėgančias jos spalvas ir, mėgaujantis ramybe, ruoštis naujai dienai. Apie tai, kokia istorija mes pradėjome ir užbaigėme saulėtą antradienio vakarą, nekantrauju papasakoti jums.


Foto galerija:

1.jpg
2.jpg
5.jpg
6.jpg
8.jpg
9.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg

Interneto platybėse susipažinusi su restorano „Ingredientai“ atsiradimo istorija, išgirdusi teigiamą draugų atsiliepimą apie šią vietą ir pamačiusi klasiškai atrodančių patiekalų nuotraukas, nekantravau sužinoti, ar ir man po šios vakarienės norėsis įtraukti „Ingredientus“ į geriausių uostamiesčio restoranų sąrašą.

Vakarieniauti atvykome apie 19 valandą, kuomet „Ingredientai“ buvo nušviesti šiltų vakarinės saulės spindulių. Vos įžengusi į vidų pamaniau, jog šio restorano interjeras man jau kažkur matytas. Tačiau nepaisant gana populiaraus jo stiliaus, dar kartą įsitikinau, jog minimalizmas taip pat būna labai jaukus. Tamsaus medžio spalvos saulės spinduliuose žaidė su ryškiais, tačiau neįkyriais žalsvai melsvais atspalviais.

Beje, restoranas nėra labai didelis, tačiau abi salės puses įrėminantys langai „Ingredientams“ suteikia papildomos erdvės.

Po kelių akimirkų, padavėjas mums įteikė trumpą vakaro meniu, kuriame - keletas skirtingų užkandžių, pagrindinių patiekalų ir trys smalsumą keliantys desertai.

Restorano meniu man pasirodė ganėtinai žiemiškas, užkandžius ir pagrindinius patiekalus čia neretai lydi marinuotos, raugintos ir šakninės daržovės (svogūnai, burokėliai, pankoliai) bei vaisiai (obuoliai). Desertuose karaliauja šokoladas, burokėliai ir net šaldyti ožkų pieno putėsiai ar džiovinti baravykai.

Užsisakome vyno ir vakarą pradedame gabalėliu šviežios, drėgnos duonos su kreminiu, riebiu sviestu. Net ir be padavėjo pristatymo, toks paprastas, tačiau be galo gardus vakaro startas nuteikė puikiai.

Iš starterių meniu išsirinkome su mėtomis sūdytą lašišą, patiektą su avokadų bei ožkų pieno sūrio kremu, ridikėliais ir marinuotais salierų stiebais. Lašiša buvo nepriekaištinga - tirpstanti burnoje. Kaip ir neįprastas avokadų ir ožkų pieno sūrio derinys. Šiuo lengvu ir subtiliu užkandžiu pradėjusios vakarienę, su nekantrumu ėmėme laukti pagrindinių patiekalų istorijų.

Restorane „Ingredientai“ smalsumą žadino ne vienas patiekalas (ypatingai - jaučio uodegų mėsa), tačiau šį kartą apsistojome ties antiena ir oto filė.

Antiena su mėlynaisiais kopūstais ir obuoliais, salierų šaknimis ir pastarnokų kremu nustebino porcijos dydžiu - alkani tikrai nesijausite. Mėsa buvo švelni, tačiau jokių papildomų prieskonių čia netrūko - harmonijos pojūtį suteikė kiti patiekalo ingredientai ir akims malonus vaizdas lėkštėje.

Oto filė su rudaisiais ryžiais, kaliaropėmis, šparaginėmis pupelėmis ir karamelizuoto pieno padažu išlaikė švelnų skonių toną. Žuvis buvo minkšta ir lengva, tokia, kokią be ilgų svarstymų rinktumeisi vakarienei.

Kaip bebūtų keista, nors ir nesu kruopų gerbėja ir žuvimi mieliau mėgaujuosi tik su daržovėmis, šį kartą restorane „Ingredientai“ iš naujo atradau ruduosius ryžius. Šie ne tik idealiai tiko oto filė, bet ir įsiminė savo šilkine tekstūra.

Tiesa, žuvis savo sotumu nei kiek nenusileido antienai, tačiau bendras patiekalo skonis man pasirodė šiek tiek blankus. Norėjosi pajausti ne tik tekstūrų, bet ir skonių žaismą.

Atėjus saldžiausiai vakaro akimirkai - desertų metui, susižavėjimo emocijų negalėjome išreikšti tyliai. Turiu pripažinti, jog tai buvo vienos originaliausių ir gardžiausių saldžių kombinacijų. Tik paklausykite, kokie meistriškai subalansuoti ingredientai žaidė jose:

Tekantis karamelizuoto baltojo šokolado ir džiovintų baravykų pyragaitis su čiobrelių ledais ir sausainių trupiniais bei karamelinis šokoladainis su šaldytais ožkų pieno putėsiais ir juodojo šokolado bei burokėlių ganašu.

Nesinorėjo nei pridėti, nei atimti, o šaldyti ožkų pieno putėsiai tapo tikra vakaro „vinimi“.

Taigi, nors restoranas „Ingredientai“ pajūrio gyventojams ir miesto svečiams duris atvėrė tik praėjusių metų spalį, ši maisto patirtis neleido suabejoti, jog čia dirba profesionalai.

Restoranas „Ingredientai“ - dar viena, išskirtinė vieta uostamiestyje, įrodanti, jog Klaipėda gali didžiuotis tikrai daugiau nei dviem puikiais restoranais. Nepaisant keleto lengvai pataisomų dalykų, mielai dar kartą paklausyčiau tos, praėjusio vakaro istorijos.

Sąskaita: Lašišos užkandis- 6€, antiena - 13€, oto filė - 14€, burokėlių desertas - 4€, tekantis pyragaitis - 4€, cappuccino - 2€, dvi taurės balto vyno - 3,5€ (prancūziškas Chardonnay) ir 5€ (itališkas Vermentino), taurė portugališko Porto vyno - 4€. VISO: 55,5€

Interjeras: Vakarieniauti restorane „Ingredientai“ buvo iš tiesų jauku, o neįprasta žalsvai melsva sienų spalva puikiai tiko prie ramių žemės ir medžio atspalvių.

Aptarnavimas: 4/5 Kiek griežčiau tenka vertinti restorano personalo darbą, mat čia galioja bendros kokybiško svečių aptarnavimo taisyklės. Techniniam padavėjo darbui priekaištų neturėjome - mūsų vandens stiklinės buvo nuolat papildomos, tuščios lėkštės ant stalų - greitai nunešamos, įrankiai serviruoti tinkamai. Svarbų balą atėmė komunikacijos trūkumas - norėjome išgirsti padavėjo rekomendacijų, patarimų ar elementaraus patiekalo pristatymo. Be jokių žodžių ant stalo patiekiama duona ir sviestas vargu ar pelnys užtarnautas simpatijas. Juk taip įdomu sužinoti - ar duona kepama restorane, ar tai ypatingas, galbūt net - senovinis receptas? Ir kas tie traškūs prieskoniai patupdyti ant sviesto?

Linkėdama ištaisyti šią klaidą, aptarnavimui skiriu 4 balus.

Maistas: 4/5 Bendrai maistas mums patiko, aukščiausiu balu vertinu abu desertus ir lašišos užkandį, tačiau pagrindiniuose patiekaluose (ypatingai oto filė) pasigedau daugiau „charakterio“ ir pavasario skonių.

Bendras vertinimas: 4/5