PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Vasario 23 d. 18:50

Restoraną uždaręs Ištvanas Kvikas: „Tavo virėja laiminga, nes gavo algą, o tu jos negausi“

Lietuva

Etaplius.LTŠaltinis: Pranešimas spaudai


292988

Turėti verslą ir dirbti sau nori tūkstančiai lietuvių, jų svajonėse – normali alga, stabilus pelnas ir žiemos ten, kur amžina vasara. Deja, šiomis dienomis vis daugiau verslininkų rūpinasi ne kaip pasilepinti, bet kaip išgyventi. Kaip žinomi žmonės kūrė verslus? Kas bankrutavo, o kas prisitaikė prie krizės? Apie tai šį vakarą kalbės LNK laidos „KK2 penktadienis“ svečiai.

Dainininkas Ištvanas Kvikas lapkritį buvo priverstas uždaryti savo romų restoraną Vilniaus senamiestyje.

„Nė kiek neliūdna, nes uždarymas nereiškia, kad sužlugo idėja. Tai buvo labiau ne verslas, o inkubatorius romams, kurie turėjo parodyti, kad jie verslūs, gabūs, kad jaunimas gali dirbti ir savarankiškai integruotis į darbo rinką. Per tejus metus įrodėme, kad romai yra darbštūs“, – laidoje „KK2 penktadienis“ kalbės I. Kvikas.

Pasak dainininko, dideli restorano iššūkiai laukė su kaimynais. „Senamiestyje visiems linkiu kantrybės. Dabar man norisi juoktis. Pavyzdžiui, pirmadieniais pas mus buvo sanitarinė diena, mes nedirbame, bet skambina kaimynas, sako, prašau išjungti muziką, nes kreipsiuosi į policiją.
Pas mus policija važiuodavo kiekvieną mielą vakarą, buvo negražu ir nepadoru, kai pas tave sėdi užsieniečiai, atvažiuoja policija su švyturėliais ir sako – stabdom veiklą.

Turėjom nemigo naktų, kuriozų, bet toks yra šis verslas. Ir nėra tas verslas, iš kurio užsidirbsi milijoną. Tu net nesusimoki sau algos, nes reikia krūvos investicijų – planų, įsipareigojimų. Tavo virėja laiminga, nes gavo algą, o tu algos negausi, vietoj to gausi tris naujas kėdes“, – šypsojosi I. Kvikas.

Pasak Ištvano, didžiausia problema buvo susirasti darbuotojų. „Nežinau, ką daro lietuviai šiuo metu, turbūt nebedirba, nes pagal skelbimą skambina tie, kurie nekalba nei lietuviškai, nei rusiškai... Gali parašyti bet tokią algą, vis tiek jų nėra“.

Ištvanas suskaičiavo, kad kai kurie produktai per metus pabrango dvigubai. „Restoranas nėra ta vieta, kurioje gali taupyti. Namuose gali nupirkti menkesnės kokybės žirnius arba ryžius, namiškiai vis tiek suvalgys, o restorane maistas turi atitikti standartus“, – aiškino dainininkas.

Visi pasakojimai apie žvaigždžių verslus – šį vakarą, 19.30 val., laidoje „KK2 penktadienis“ per LNK.