PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 7 d. 15:04

Renginių gausa startavo Kelmės miesto jubiliejinė savaitė

Kelmė

Kelmės rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Kelmės rajono savivaldybė


303941

Kelmės miesto jubiliejaus šventės atidarymo renginys pirmąjį birželio sekmadienį vyko Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje.

Sveikindamas su Tėvo diena ir šventės pradžia, Savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius paminėjo, kad prasminga yra tai, jog atidarymo renginys vyksta toje vietoje, nuo kurios prasidėjo Kelmės istorija.

Birželio 3-čiąją, antrąją dieną Kelmės miesto jubiliejiniai renginiai tęsėsi Kelmės krašto muziejuje, kur vyko programa „Kelmės dvaras: vieta, kur prabyla istorija” ir buvo pristatytas filmas apie Kelmės miestą. Meras Ildefonsas Petkevičius padėkojo „Kelmė Jazz” filmo autoriams Algimantui Mikutėnui, Ritai Ščiglinskienei, Algimantui Armonui ir Aleksandrui Belkinui už Kelmės vardo garsinimą bei atsidavimą miestui.

Renginių kupina savaitė Kelmėje įgauna pagreitį! Birželio 4 dieną Žemaitės viešoji biblioteka organizavo renginius „Kelmės kodas knygose“, kurių pagrindinis akcentas buvo Žemaitės literatūrinės premijos įteikimas Jurgai Tumasonytei už knygą „Naujagimiai“. Premiją laureatei įteikė Savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius. Birželio 5 dieną 17 val. Laisvės Gynėjų aikštėje kviečiame stebėti Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos jaunųjų atlikėjų koncertą ir pasimėgauti klasikiniais bei šiuolaikiniais muzikiniais kūriniais.

Birželio 5 dieną Laisvės Gynėjų aikštėje vyko Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos jaunųjų atlikėjų koncertas „Mano miestas“.

Kelmiškiai ir miesto svečiai mėgavosi klasikiniais ir šiuolaikiniais muzikiniais kūriniais. Ačiū visiems kolektyvams už pasirodymus, Kelmė tikrai didžiuojasi turėdama tokius atlikėjus ir mokytojus! O jau rytoj susitinkame penktoje šventės dienoje „Bendrystės ratas“ !

Birželio 6 d. – penktoji miesto šventės diena renginyje „Bendrystės ratas“.

Meras Ildefonsas Petkevičius dėkoja Kelmės krašto muziejui už informatyvią parodą „20 metų Europos Sąjungoje”, primenančią, kas mes esame Europos Sąjungos kontekste.

Nuoširdi padėka ir visų rajono seniūnijų ir bendruomenių atstovams, sukūrusiems jaukią ir draugišką atmosferą kiekvienam savo šiandienos kiemeliuose, įdėtu darbu ir atsidavimu įrodžiusiems, kad Kelmės kraštas yra stipri, vieninga ir kūrybinga bendruomenė.

Dienos renginius vainikavo meno mėgėjų kolektyvų, kurių nariams ypatingas ačiū, nuotaikingas koncertas.

O rytoj, birželio 7 dieną susitinkame „Kelmė youth 2024“ renginyje šalia Kelmės sporto centro!


Foto galerija: