PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 18 d. 08:32

Raseinių rajono seniūnijos jau uždaro vasaros darbų sezoną ir ruošiasi rudeniui

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raeinių rajono savivaldybė


319146

Kaip rudenį ūkininkai skaičiuoja viščiukus, taip mūsų visi 12-ka Raseinių rajono savivaldybės seniūnų jau susumavo vasaros darbų veiklas ir ruošiasi šaltojo sezono darbams:

Ariogalos seniūnija ir seniūnė Ligita Žebelienė per pastarąjį mėnesį baigė šalinti audros padarinių likučius, nulūžusias ir pavojingas medžių dalis; toliau vykdė šienavimo darbus kapinėse ir kitose seniūnijos vietose; atnaujino Butkiškės kaimo kryžių prie autostrados ir, žinoma, tęsė itin svarbią žvyravimo programą, kurios dėka buvo sutvarkytos šios gatvės: Gėluvos k. Dvaro g. dalis (Inv. Nr. 1G10, 0260 km) išpilta asfalto drožlėmis, Gėluvos k. Vėjų g. išpilta skalda (Inv. Nr. 1G1, 0,1326 km), Gėluvos k. Slėnio g. išpilta skalda ( Inv. Nr. 1G3, 0,200 km), Gėluvos k. Pušyno g. išpilta skalda (Inv. Nr. 1G6, 0,100 km), Butkiškės k. kelias (Inv. Nr. 1V39) užvežtas žvyras.

Ariogalos miesto seniūnija ir seniūnas Saulius Buividas pasakojo, jog beveik visą mėnesį teko „kovoti“ su praūžusios audros pasekmėmis: tvarkyti išvartas, rinkti šakas, grėbti lapus. Taip pat buvo intensyviai prižiūrimi miesto žalieji plotai, kurių Ariogalos miesto seniūnijoje yra virš 52 ha. Buvo dirbami ir kiti smulkūs darbai, pavyzdžiui, gatvių šlavimas, pėsčiųjų takų, paplūdimių priežiūra, šiukšlių rinkimas.

Betygalos seniūnija ir seniūnė Gitana Lušienė pasirūpino, kad seniūnijoje būtų nušienautos viešosios erdvės, iškirsti krūmai pakelėse link Dubysos, sutvarkyta Šv. Jono šaltinėlio aplinka, padidintas vandens spaudimas prisipilant vandens iš šaltinėlio. Vyko ir kelių tvarkymo darbai – nuskustos pakraščių velėnos Gedvydų, Kymantų, Kudonių kaimuose, užvežta žvyro. Taip pat žvyruotas kelias, einantis per Pažvirinčio k., užtaisytos asfalto duobės Betygalos miestelyje ir Berteškiuose.

Girkalnio seniūnijoje seniūnė Justina Šaulienė baigė žvyravimo programą: buvo panaudota 14653 m3 žvyro, 18 tonų dolomito skaldos. Pagal žvyravimo programą panaudota 25 725 Eur, o kartu su seniūnijos kelių priežiūrai skirtais asignavimais išleista 46 603 Eur. Už šia lėšas sutvarkyta 18,5 km kelių. Buvo sutvarkyta ir Žvirgždžių k. Kalno gatvė, t. y. kelio (3v116) dalis – nuvažiavimas nuo regioninio kelio Pramedžiava-Girkalnis iki gyvenvietės pradžios. Taip pat buvo pagilinti grioviai, sudėtos pralaidos, užpilta skalda. Be viso to Girkalnio seniūnijoje buvo aktyviai užsiimama paveldo objektų tvarkymu: Dobilių I-ojo pasaulinio karo kapinaitėse, Vizbarų senkapyje, valytos medžių išvartos Girkalnio karių kapinėse, o visus šienaujamus plotus ir paveldo objektus visą vasarą šienavo mobili darbščių vyrų komanda. Seniūnė džiaugėsi nuostabiai sužydusiais serenčiais Girkalnio gėlyne, kurių sėklas rinko ir augino pati bendruomenė. Rugpjūtį buvo perdažoma vasaros estrada Griežynių šventei, sutvarkytos liūties išplautos šaligatvių duobės, sutvarkyti seniūnijos ir Girkalnio bendruomenės namų nuskilinėję laiptai, nudažyti Girkalnio bendruomenės namų pastato pamatai, sutvarkytos Girkalnio bendruomenės namų grindų perdangos ir iškirsti pakelės krūmai Rizgių k., Šikšnių k. keliuose, Dvareliškių gatvėje Girkalnyje.

Kalnujų seniūnijos seniūnė Diana Kaupaitienė rūpinosi, kad būtų pilnai įvykdyti vietinės reikšmės kelių su žvyro danga remonto darbai. Buvo sutvarkyta 1,12 km. Dobrasčio 4v109 kelio atkarpa ir visi keliai pakartotinai išgreideriuoti. Taip pat vasaros pabaigoje buvo paruoštas dažymui ir išdažytas seniūnijos ir RRKC koridorius. Seniūnė pasakoja, jog jau įpusėjo su kapinių skaitmenizavimo darbais ir buvo nušveista visa metalinė tvora aplink kapines. Seniūnija aktyviai prisidėjo prie tradicinės Kalnujų vasaros šventės organizavimo „Vasara žolynų žieduose“ ir visu šiltuoju laikotarpiu atsakingai prižiūrėjo aplinką, laistė gėles, kurios dar ir dabar puošia aplinką nuostabiais žiedais.

Nemakščių seniūnijos seniūnui Remigijui Laugaliui buvo suformuota užduotis iki metų pabaigos įrengti automobilių stovėjimo aikštelę Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijai priklausančiame sklype, greta pasato, adresu: Nemkaščių mstl., Laisvės g. 17. Aikštelės įrengimo darbai buvo baigti jau iki Rugsėjo 1-osios, kad prasidėjus naujiems mokslo metams mokytojai ir mokiniai automobilius galėtų saugiai statyti tam skirtoje aikštelėje, o ne gatvėje ir atvykimas į gimnaziją taptų saugesnis. Aikštelės įrengimas taip pat palengvins gatvės priežiūros darbus žiemą, nes ant gatvės stovintys automobiliai apsunkindavo sniego valymo darbus. Taip pat seniūnas informavo, jog dalis Nemakščių civilinių kapinių ploto dar yra nenaudojama, tačiau kapinės jau plečiasi, todėl metų pradžioje buvo suplanuota pagerinti šių kapinių infrastruktūrą ir įrengti naują taką kapinėse. Praėjusį rugpjūtį buvo suformuotas tako pagrindas ir takas išklotas šaligatvio plytelėmis. Darbus atliko UAB Raseinių komunalinės paslaugos.

Nemakščių seniūnijoje žvyrkelių žvyravimo programos lėšomis buvo sutvarkyti šie keliai: 5Y1 Ylių k., Pušyno g. – 0,560 km ir 5v4 kelias Nemakščiai-Pužai, 4,8 km. Abiem keliams remontuoti sunaudota: 552,74 t žvyro, keliuose buvo išvalyti, pagilinti grioviai, iškirsti krūmai, pašalinti kelmai, kelių danga padengta žvyru. O per pirmuosius du metų ketvirčius Nemakščių seniūnijoje Gatvių ir kelių priežiūros bei smulkaus remonto programos lėšomis buvo sutvarkyti šie keliai:

  • 5A2 Aukštkelių k., Vingio g. - 0,489 km
  • 5Y2 Ylių k. Vyšnių g. - 0,238 km.
  • 5A1 Aukštkelių k., Stoties g. – 0,338 km.
  • 5v6 Kelias Legotiškė – Smulkiai – 0,3 km.
  • 5v17 Privažiavimas prie Rekošaičių nuo kelio 5v1 - 1,030 km.
  • 5v114 Privažiavimas prie Milviečių nuo Užkalnių - 1,0 km
  • 5 v102 Kelias Kinčaliai – Balčiai – 0,4 km
  • 5v1 Kelias Užkalniai – Guikaliai – 0,3 km
  • 5v125 Privažiavimas prie Griaužių nuo Pašešuvio – 0,3 km.
  • 5v113 Privažiavimas prie Molavėnų piliakalnio - 0,4 km
  • 5v9 Vietinis kelias Nr. 5v9 (Yliai - Arglaičiai) – 0,5 km. kelio žvyravimas ir tilto per Šešuvį Arglaičių kaime remontas ir pylimo sustiprinimas akmenimis

Pagojukų seniūnijoje seniūnės Gitanos Rašimienės iniciatyva buvo sutvarkyta aplinka prie Kaulakių Maldos namų, pakeistos durys, dalis lauko dailylenčių; įrengti papildomi apšvietimo įrenginiai Kaulakių k. (Dubysos g.); sutvarkyti Kaulakių estrados skydeliai; įrengtos vaizdo stebėjimo kameros Kaulakių k. laisvalaikio ir poilsio zonos stebėjimui ir apsaugai; suremontuotos Kaulakių k. gatvių duobės; sutvarkyti po audros nulūžę, išvirtę medžiai; prisidėta organizuojant Akstinų kaimo bendruomenės kraštiečių šventę „Atsigerkim atminties šuliny“, gyvos muzikos grupių festivalį „Liolingos fiesta“; nuolat buvo prižiūrimos Akstinų, Kaulakių, Papušynio, Skirmantiškės, Vosiliškio seniūnaitijų viešosios erdvės. Taip pat seniūnė informavo, kad jau buvo sutvarkyta apleista teritorija Papušynio kaime; nugreideriuoti seniūnijos žvyrkeliai prikabinamu greideriu; sutvarkyta krepšinio aikštelė ir bėgimo takas Vosiliškyje ir aktyviai vykdoma gyventojų apklausa dėl vėjo jėgainių statybos mūsų rajone.

Paliepių seniūnijoje seniūnė Rasa Spurgienė pasirūpino, jog prie rugpjūčio mėnesį Slabados ir Lakštučių kaimų bendruomenėse organizuotų renginių prisidėtų ir seniūnija: buvo tvarkoma aplinka, pjaunama žolė, statomos palapinės. Taip pat intensyviai buvo šalinami per visą šalį praėjusios audros padariniai: Blinstrubiškių k. buvo tvarkyti ant kelio važiuojamosios dalies nugriuvę medžiai; pjaunami nuvirtę medžiai Paraseinio k. prie memorialo žuvusiems partizanams atminti; tvarkomos šakos bei šalinami nulaužti medžiai Sujainių k.

Raseinių miesto seniūnija ir seniūnas Artūras Milašauskas džiaugiasi, kad pagaliau buvo išvalyta teritorija už mažosios Norfos, kur anksčiau rinkdavosi asocialūs asmenys. Taip pat buvo genimi medžiai (neviršijant 30 proc. jų lajos) ir pjaunamos pavojingos, sausos šakos palei elektros laidus Maironio g. ir Šimtmečio parke, išpjauti grėsmę kėlę sausi medžiai Rasupio parke ir karių kapinėse. Seniūnija dėkoja kruopščiai dirbusiai UAB Arbora! Taip pat per paskutines savaites buvo perdažytas ir atnaujintas Magdės šulinys, o ant jo buvę bareljefai nusmėliuoti ir impregnuoti specialiu tepalu, kad estetinis vaizdas išliktų kuo ilgiau. Be viso to, dar buvo sutvarkyta dalis pėsčiųjų tako Maironio parke, perklojant trinkeles; įgyvendinti Rytų g. apšvietimo linijos įrengimo ir remonto darbai bei, naujausias darbas – nutiestas pėsčiųjų takas ir įrengta vaikų žaidimų aikštelė Šimtmečio parke.

Šiluvos seniūnija ir jos seniūnas Donatas Dabžanskis pradėjo intensyvius duobių taisymo darbus, pjovė pavojingus medžius civilinėse kapinėse ir visą rugpjūtį organizavo bei vykdė įvairiausius Šiluvos miestelio gražinimo ir puošimo darbus, nekantriai laukiant didžiųjų Šiluvos atlaidų.

Viduklės seniūnija ir seniūnė Daiva Ulinskienė pranešė, kad atsižvelgiant į gyventojų prašymus, buvo pratęsta apšvietimo linija Viduklės mstl., Paupio g., įrengiant 5 šviestuvus. Taip pat vėl veikia fontanas Viduklės mstl. A. Svarinsko aikštėje – buvo atlikti tam tikri atnaujinimo ir remonto darbai; vėl grįžo technika į Viduklės mstl., nes Gamyklos g. laukiama asfalto dangos bei buvo suremontuota vandens išplauta kelio (150 m) į Jūkainių k. (10V1) dalis.

Taigi, vasaros sezonas seniūnijose jau „uždarytas“, dabar jau planuojami įvairūs rudeniški darbai, užsakinėjamos šaltojo sezono paslaugos iš UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ bei ruošiamasi šildymo sezonui. O jeigu gyventojai turi pastebėjimų ar prašymų, ką reikėtų pataisyti ar įgyvendinti mūsų seniūnijų aplinkoje, kviečiame kreiptis į savo vietos seniūnus.