PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 17 d. 09:49

Raseinių rajono abiturientams – trys šimtukai

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


309887

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) paskelbė 2023-2024 m. m. valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Raseinių rajono abiturientai laikė devynis valstybinius brandos egzaminus. Trys mūsų rajono abiturientai surinko aukščiausią balų skaičių (100): vienas Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos abiturientas – už lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą, vienas Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos abiturientas – už geografijos valstybinį brandos egzaminą ir vienas Raseinių r. Ariogalos gimnazijos abiturientas – už užsienio kalbos (anglų) valstybinį brandos egzaminą. Pernai aukščiausią balų skaičių buvo surinkę 10 mūsų rajono kandidatų.

Šiemet Raseinių rajono savivaldybės lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos ir geografijos valstybinių brandos egzaminų (VBE) rezultatų vidurkiai yra aukštesni už šalies vidurkį. Lietuvių kalbos ir literatūros VBE laikė 170 Raseinių rajono kandidatų, 94,12 proc. iš jų išlaikė. Istorijos VBE išlaikė visi 84 jį pasirinkę abiturientai, geografijos VBE taip pat pavyko išlaikyti visiems 46 jį laikiusiems.

Mūsų rajono abiturientų rezultatai pagal surinktą balų skaičių žemesni už šalies vidurkį šiuose VBE: chemijos (išlaikė visi), fizikos (išlaikė visi), informacinių technologijų (išlaikė visi), biologijos (neišlaikė 4,69 proc.), užsienio kalbos (anglų) (neišlaikė 0,58 proc.).

Matematikos VBE rezultatai, nors ir žemesni už šalies vidurkį, tačiau geresni nei pernai metų. Iš 144 atvykusių laikyti kandidatų, jo neišlaikė 17 (11,81 proc.), pernai neišlaikiusiųjų buvo 24 (siekė 17,39 proc.). Rajono kandidatų per matematikos egzaminą surinktų taškų vidurkis (35,02 balo) už šalies surinktų taškų vidurkį yra mažesnis 6,47 balo.

Raseinių rajono savivaldybės taryba 2024 m. kovo 28 d. sprendimu Nr. T-113 yra patvirtinusi Raseinių rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų abiturientų ir mokytojų apdovanojimų už brandos egzaminų rezultatus nuostatus. Apdovanojimo tikslas – pagerbti abiturientus ir mokytojus už gautus aukščiausius (100 balų) valstybinių brandos egzaminų rezultatus ir Raseinių rajono vardo garsinimą. Abiturientai gaus 300 eurų premiją už kiekvieną 100 balų valstybinių brandos egzaminų įvertinimą ir Savivaldybės mero padėką, o abiturientus šimtukininkus parengusiems mokytojams skiriamos 150 eurų premijos.