PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 29 d. 17:55

Radviliškio rajone intensyviai šalinami audros padariniai

Radviliškis

Etaplius.ltŠaltinis: Radviliškio savivaldybės informacija


311836

Liepos 28-29 dienomis Radviliškio rajoną užklupusi stipri audra pridarė daug žalos. Radviliškio rajono savivaldybės bei seniūnijų darbuotojai aktyviai dirba šalindami audros padarinius, siekdami kuo greičiau atstatyti normalią gyvenimo eigą. Radviliškio rajono meras Kazimieras Račkauskis patikino, kad situacija yra kontroliuojama, o visos atsakingos tarnybos bendradarbiauja siekdamos maksimaliai greitai pašalinti audros padarinius.

„Mūsų prioritetas yra gyventojų saugumas ir kuo greitesnis elektros energijos tiekimo atstatymas. Visos seniūnijos intensyviai dirba, kad pašalintų vėjovartas ir kitus pavojingus objektus. Esame dėkingi gyventojams už supratingumą ir kantrybę šiuo sunkiu metu“, - sakė meras K. Račkauskis.

Elektros tiekimo sutrikimai

Radviliškio rajone be elektros liko apie 6200 gyventojų. Elektros tiekimo atstatymo darbai vyksta intensyviai, tačiau, kaip pranešė ESO, kai kuriose vietose gali užtrukti iki trijų parų.

Gyventojams patariama, jei įmanoma, pasirūpinti elektros generatoriais.

Platesnę informaciją apie elektros gedimus galima rasti ESO svetainėje www.eso.lt/gedimai.

Seniūnijų informacija apie padarinius

Baisogalos seniūnija pranešė apie daug nulaužtų šakų ir išverstų medžių. Kai kuriose vietose medžiai apgadino tvoras, taip pat yra apgadintų paminklų kapinėse. Gaisrininkai šalina medžius nuo kelių, o pranešimų apie didesnius nuostolius seniūnija kol kas negavo.

Sidabravo seniūnijoje audra padarė žalos keliuose ir gatvių apšvietimui. Davongalio kaimo kelyje nuvirtę medžiai, o Birželių kaime virstantis beržas nuvertė tris elektros stulpus. Seniūnija laukia daugiau informacijos iš gyventojų apie patirtus nuostolius.

Pakalniškių seniūnijoje be elektros liko keli kaimai. Vėjovartos buvo pašalintos, ir pagrindiniai keliai yra pravažiuojami. Didelių pavojų žmonių gyvybei išvengta, ir seniūnija ruošiasi intensyviems tvarkymo darbams.

Radviliškio seniūnijoje daug kur nėra elektros, tačiau situacija kontroliuojama. Seniūnija intensyviai tvarko privirtusias šakas ir medžius.

Tyrulių seniūnijoje buvo laikinai dingusi elektra ir internetas, tačiau dabar jie atstatyti. Kelių tarnyba šalina užvirtusius medžius nuo regioninio kelio, o kitų didelių incidentų nebuvo.

Šeduvos miesto seniūnijoje situacija sudėtinga – dauguma kaimų be elektros, yra nuplėštų namų stogų ir daug nulaužtų medžių.

Radviliškio rajono savivaldybė dar kartą kreipiasi į gyventojus, prašydama supratingumo ir kantrybės, kol bus šalinami audros padariniai. Kiekviena seniūnija dirba intensyviai, siekdama atkurti normalią gyvenimo eigą rajone.

Kelininkai šalina šimtus medžių

Lietuvoje praūžus audrai su liūtimis valstybinės reikšmės kelius nuklojo virtę medžiai, o kai kurios kelio atkarpos tapo nepravažiuojamos. Už valstybinės reikšmės kelių plėtrą bei priežiūrą atsakingos AB „Via Lietuva“ partneriai, AB „Kelių priežiūra“ praneša, kad kelininkai intensyviai dirba, siekdami likviduoti audros padarinius ir užtikrinti eismo saugumą, tačiau šie darbai gali užtrukti.

Naujausiais duomenimis, vien kelininkai valstybinės reikšmės keliuose jau pašalino daugiau nei 500 kritusių medžių, tačiau tai – tik dalis audros sukeltų padarinių.

Pasak AB „Kelių priežiūra“ atstovų, šiuo metu ypatingas dėmesys skiriamas ne tik kritusių medžių šalinimui, bet ir visų paveiktų teritorijų patrulinėms apžiūroms, tiltų ir vandens nuvedimo sistemų tikrinimui, pavojingai pasvirusių medžių šalinimui bei sugadintų kelio elementų atstatymui. Patrulinių apžiūrų ir šiuo metu atliekamų darbų tikslas – operatyviai užtikrinti saugų pravažumą valstybinės reikšmės keliais visoje Lietuvoje.

Vairuotojams rekomenduojama atidėti nebūtinas keliones. Vis dėlto, jei kelionė yra neišvengiama, rekomenduojama išlikti ypatingai atsargiems kelyje, laikytis saugaus atstumo, pasirinkti saugų greitį ir būti pasiruošusiems netikėtoms kliūtims.

AB „Kelių priežiūra“ komanda deda maksimalias pastangas, kad audros padariniai būtų kuo greičiau pašalinti. Primenama, kad gyventojai ir vairuotojai apie kliūtis kelyje, keliančias pavojų eismo saugumui, kviečiami informuoti trumpuoju tel. 1871 arba +370 5 232 9600.