PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 19 d. 13:28

Radviliškio meras: Prezidento pastabos dėl regionų politikos – teisingos

Radviliškis

R. Dačkaus nuotr. (LR Prezidento kanceliarija)

EtapliusŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


319459

Rugsėjo 18 dieną Radviliškio rajono meras Kazimieras Račkauskis dalyvavo Lietuvos Prezidentūroje vykusiame tradiciniame, šeštajame, Regionų forume, kuriame buvo aptarti svarbiausi regioninės politikos klausimai.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė, kad Vilnius nėra visa Lietuva, kad deramas dėmesys turi būti skiriamas visiems šalies regionams. O siekiant sukurti stipresnę, teisingesnę, žalesnę ir inovatyvesnę gerovės valstybę, reikia efektyvios nacionalinės regioninės politikos.

„Darbo regionuose dienomis įsitikinau, kad Vilniuje galime kiek norime rašyti strategijas ir programas, bet jas įgyvendinti reikia realybėje, kur visa ko pagrindas yra žmonės. Tie patys žmonės, kurie susiduria su visuomeninio masto iššūkiais ar skuba į pagalbą, kaimynus užklupus nelaimėms. Žmonės, kurie buriasi į bendruomenes, kad vieni kitiems padėtų, praskaidrintų kasdienybę, kurtų geresnę ateitį savo vaikams ir vaikaičiams“, – Baltojoje salėje vykusioje antrojoje forumo dalyje sakė Prezidentas.

Prezidentas apibrėžė nacionalinės regioninės politikos tikslą, kurio galėtume siekti: „Matau ateities Lietuvą kaip dešimties stiprių, darniai vystomų ir kokybiškas paslaugas gyventojams užtikrinančių regionų, kuriuose gyventi patrauklu ir patogu, visumą. Matau Lietuvą su šešiasdešimčia savivaldybių, kurios, suvienijusios jėgas ir įgalintos centrinės valdžios pasitikėjimo bei konkrečios pagalbos, savarankiškai ieško bendrų sprendimų.“

Šalies vadovas apgailestaudamas pažymėjo, kad dabartinė padėtis toli gražu nėra ideali, kad šiandien mūsų regioninė politika veikiau primena plonais siūlais sutvirtintą atskirų projektų tinklą, o ne vientisą audinį.

Radviliškio rajono meras K. Račkauskis teigė, kad Prezidento pastabos yra labai teisingos: „Tokie renginiai kaip Regionų forumas yra ypač svarbūs, nes jie ne tik atkreipia dėmesį į regionų problemas, bet ir suteikia galimybių diskutuoti apie konkrečius sprendimus. Regionai turi didžiulį potencialą, todėl būtina ieškoti būdų, kaip jį tinkamai išnaudoti ir užtikrinti jų darnų vystymąsi.“