PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 13 d. 10:06

R. Sikorskis atvyko į Ukrainą su vizitu

Pasaulis

Radoslawas Sikorskis / Scanpix

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA.LT


318364

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis atvyko į Ukrainą su vizitu.

Lenkijos diplomatijos vadovas kartu su Lvivo meru apsilankė neseniai smogto rusų raketų smūgio vietoje ir pareiškė, kad lenkai padės atkurti sunaikintą infrastruktūrą, rašo „Ukrinform“, remdamasi Lenkijos užsienio reikalų ministerijos pranešimu socialiniame tinkle X.

„Po susitikimo su JAV valstybės sekretoriumi Anthony`iu Blinkenu ministras Radosławas Sikorskis išvyko su vizitu į Ukrainą. Ministras Sikorskis kartu su Lvivo meru Andrijumi Sadovijumi padėjo gėlių prie atminimo lentos, skirtos rugsėjo 4 d. Rusijos raketų atakos aukoms“, – sakoma Lenkijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Prie pranešimo pridėtame vaizdo įraše Lenkijos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad Rusijos smūgis Lvivo civilinei infrastruktūrai yra „dar vienas karo nusikaltimas“, o Ukrainoje yra kur kas daugiau tokių taikinių, ko tarptautinė visuomenė netgi nežino.

„Noriu pranešti, jog mes patvirtiname savo įsipareigojimą, Ministrų Tarybos vadovo Donaldo Tusko pasiūlymą, kad mes atstatysime Lvivo merijos nurodytą pastatą ir mokyklą Lenkijos lėšomis, solidarizuodamiesi su didvyriškai kovojančia Ukraina“, - pareiškė R. Sikorskis.

Jis taip pat paragino NATO ir visą demokratinį pasaulį spartinti ginklų, ypač oro gynybos sistemų, „kurių čia skubiai reikia“, tiekimą.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, per bendrą spaudos konferenciją Varšuvoje Lenkijos užsienio reikalų ministras R. Sikorskis ir JAV valstybės sekretorius A. Blinkenas pareiškė, jog Vakarai turi toliau teikti pagalbą Ukrainai, kovojančiai su agresore Rusija, taip pat daryti spaudimą Kremliui, kad šis nutrauktų karą.