PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 5 d. 09:09

R. Karbauskis tikina niekada kolegų „netampęs už vadelių“: frakcija pasakytų, kad buvo per daug demokratijos

Lietuva

Ramūnas Karbauskis. Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


307948

Nors pats nedalyvaus rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina – jeigu kandidatų sąrašo lyderis Aurelijus Veryga taps premjeru, jis nesikiš į politiko darbą. Apskritai, tvirtina „valstietis“, priešingai nei kalbama, jis nėra linkęs savo kolegų „tampyti už vadelių“. Anot jo, LVŽS nariai gali patikinti – praėjusios kadencijos metu, partijoje buvo net „per daug demokratijos“.

Taip R. Karbauskis teigė penktadienį „Žinių radijo“ paklaustas, ar A. Veryga, tapęs ministru pirmininku, išties bus savarankiškas politikas ir R. Karbauskis nesieks daryti jam netiesioginės įtakos.

„Čia yra dar vienas sugalvotas kažkieno sumanymas, kad kažkas kažką tampo už vadelių. Jeigu paklausite mūsų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių (…), mūsų kolegos, kurie dirbo frakcijoje, pasakytų aiškiai – kad demokratijos buvo per daug, o ne atvirkščiai“, – „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

„Aš niekada nieko netampiau už vadelių ir niekada netampysiu, nes mano požiūris iš viso į vadybą kaip tokį dalyką – ar tai būtų politika, ar tai būtų verslas – yra toks: jeigu žmogus turi savo tam tikrą poziciją, jis turi toje pozicijoje nešti atsakomybę ir priiminėti sprendimus. Reikia nesikišti į jo darbą. Aš realiai ir versle lygiai taip pat turiu virš 50 įmonių, į kurių darbą aš nesikišu. Jeigu žmogus pradeda kištis į tai... Neįmanoma visko matyti, visko suprasti, visko kontroliuoti. Žmogus išprotėtų, jeigu taip darytų“, – aiškino jis.

Be to, pridūrė LVŽS pirmininkas, „Aurelijus Veryga yra tas žmogus, kuriam nereikia, kad į jo darbą kažkas kištųsi“.

ELTA primena, kad praėjusioje kadencijoje R. Karbauskis ėjo Seimo Kultūros komiteto pirmininko pareigas – nepaisant to, jog buvo didžiausios valdančiosios koalicijos partnerės pirmininkas. Tuomet netilo kalbos, jog užimdamas antraeiles pareigas R. Karbauskis neprarado galios daryti įtaką visai LVŽS struktūrai bei Ministrų kabinetui.

Artėjančiuose Seimo rinkimuose R. Karbauskis nedalyvaus – jis vadovaus partijos rinkimų štabui. LVŽS sąrašo lyderiu išrinktas į Europos Parlamentą išrinktas Aurelijus Veryga. „Valstiečių“ teigimu, sėkmės atveju buvęs sveikatos apsaugos ministras būtų siūlomas į premjerus.