Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai
Tačiau pirmiausiai laidos vedėjas pakvies apsilankyti Ramygaloje įsikūrusiame senajame malūne. Jo šeimininkai – Jonas ir Vitalija – juokaus, kad apsilankęs pas juos, Gian Luca grįš 100 metų atgal į praeitį, mat miltai čia gaminami taip, kaip žmonės tą darydavo anksčiau. „Vienintelis didelis pasikeitimas yra tas, kad nuo 1963 metų malūnas sukamas elektra“, – pasakos Jonas.
Šeima malūne dirba jau 25 metus – čia pat visiems norintiems veda ir edukacijas. Jonas šiam malūnui jaučia ypatingą meilę – Vitalija juokaus, kad jei ne ji, vyras, matyt, čia net ir nakvotų! O neįtikėtinai įdomaus Jono pasakojimo apie tai, kaip veikia malūnas, ir kaip sumalti miltus, klausysis ir Gian Luca.
Kaip rūpintis malūnu, Jonas ėmė mokytis dar su senaisiais malūno šeimininkais. O šiandien jis save vadina didžiuliu senovinės technikos mylėtoju, tad darbas malūne jam – vienas malonumas. „Turiu tokį vyrą, kuris niekuomet man neperka naujos buitinės technikos, kadangi viską sugeba sutaisyti pats“, – juoksis Vitalija, o Jonas pridės, kad viskas dėl to, jog senovinė technika – itin lengvai remontuojama.
Tiesa, kaip paaiškės laidoje, tai – ne vienintelis Jono talentas! „Kol aš kepu pyragus, Jonas groja“, – apie vyro pomėgį groti armonika su šypsena pasakos Vitalija.
Sužinojęs visas senovinio malūno veikimo paslaptis, Gian Luca su Vitalija galiausiai nuspręs paruošti desertą – nuostabaus skonio morkų pyragą su sūrio kremu. Pastarasis neabejotinai įkvėps visus tuos, kurie jau ruošiasi artėjančiai „Pyragų dienai“!
Pastaroji šventė ypač svarbi ir Gian Lucai. „Lapkričio 6-ąją visi kepsime pyragus, švęsime ir tuo pat metu aukosime. Ir viskas dėl to, jog tokią pat didelę šventę galėtume padaryti ir „Išsipildymo akcijos“ vaikams – tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai“, – kvies lietuvius jis.
Norėdami pasigaminti Gian Lucos morkų pyragą, pirmiausiai į didelį dubenį sudėkite smulkintas morkas, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Tuomet suberkite migdolų miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir cukrų bei supilkite saulėgrąžų aliejų. Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite miltais ir supilkite tešlą. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.
Kol keps pyragas, pasigaminkite kremą. Į dubenį sudėkite „Philadelphia“ sūrį ir pradėkite maišyti. Iš lėto sudėkite susmulkintą sviestą ir vėl viską gerai išmaišykite. Galiausiai į masę pridėkite cukraus pudrą ir dar kartą permaišykite kremą. Iškeptą pyragą aptepkite kremu, papuoškite cukatais ir riešutais.
O grįždamas namo iš Ramygalos, Gian Luca apsilankys ir prekybos tinkle „Maxima“, tapusia šių metų „Pyragų dienos“ bei „Išsipildymo akcijos“ globėja. Žiūrovai ne tik sužinos apie naujus ir itin gardžius pyragus, bet ir patys sulauks daugybės puikių idėjų. Pavyzdžiui, ar žinojote, koks ingredientas idealiai tiks tuomet, jei mėgstate veganiškus pyragus? Apie visa tai papasakos maisto technologė Simona, prisidėjusi prie įdomiausių prekybos tinklo pyragų ir tortų gamybos.
Nelikime abejingi – pyragais dalinkimės ir darbe, ir namuose bei visi kartu prisidėkime prie gerų darbu paaukodami „Išsipildymo akcijai“!