PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 30 d. 13:51

Prokuroras A. Vrubliauskui „čekiukų“ byloje siūlo skirti 35 tūkst. eurų baudą

Alytus

Algirdas Vrubliauskas. Andriaus Ufarto nuotr.

Jūratė SkėrytėŠaltinis: BNS


311983

Piktnaudžiavimu kaltinamam buvusiam Alytaus rajono savivaldybės merui, dabartiniam tarybos nariui Algirdui Vrubliauskui prokuroras siūlo skirti baudą ir atimti teisę penkerius metus būti renkamam ar eiti pareigas valstybės tarnyboje, savivaldybės įstaigose.

Prokuroras Darius Valkavičius antradienį per Kauno apygardos teismo posėdį pasiūlė A. Vrubliauskui skirti 700 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) arba 35 tūkst. eurų dydžio baudą.

„Papildomai pasiūliau viešųjų teisių atėmimą, tai yra teisės būti išrinktam ir teisės būti paskirtam į valstybės ar savivaldybės institucijų, įstaigų, įmonių skiriamas pareigas penkeriems metams“, – BNS sakė prokuroras.

Kitas teismo posėdis suplanuotas spalio 14 dieną, tuomet paskutinį žodį tars kaltinamasis.

„Tada teismas jau rašys sprendimą“, – teigė D. Valkavičius.

A. Vrubliauskas kaltinamas, kad 2019–2023 metų kadenciją eidamas Alytaus rajono savivaldybės tarybos nario-mero pareigas, taip pat vykdydamas individualią veiklą ir būdamas PVM mokėtoju, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi siekdamas asmeninės naudos.

Bylos duomenimis, politikas apyskaitose įrašė tikrovės neatitinkančias išlaidas kaip susijusias su tarybos nario veikla.

Jis kaltinamas įsigijęs dyzelino, automobilio detalių ir šių pirkinių PVM sąskaitas faktūras įtraukęs į individualios veiklos apskaitą, taip suklastodamas tarybos narių išlaidų apyskaitą.

A. Vrubliauskas kaltinamas padaręs 19 tūkst. 669 eurų turtinę bei didelę neturtinę žalą Alytaus rajono savivaldybei pakirsdamas pasitikėjimą šia institucija, sumenkindamas jos ir savo autoritetą visuomenėje.

Specialiųjų tyrimų tarnybai sausį pateikus įtarimus, A. Vrubliauskas grąžino beveik 20 tūkst. eurų savivaldybės tarybos nario išmokų, jų panaudojimą asmeninėms reikmėms vadinęs „apmaudžia klaida“. Jis kaltės nepripažįsta, nors savo atsakomybės dėl klaidų neatmeta, kai į tarybos nario apyskaitas, pateko jo, kaip ūkininko, patirtos išlaidos.

Politikas metų pradžioje taip pat sustabdė narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, su kuria pernai vykusiuose savivaldos rinkimuose pateko į Alytaus rajono tarybą.