PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 12 d. 09:24

Pristatytas naujas Prienų krašto šūkis ir logotipas

Prienai

Etaplius.LTŠaltinis: Prienų rajono savivaldybė


318119

Prienų kraštą puošia ne tik didžiausia Lietuvos upė Nemunas, skiriantis du etnografinius regionus Dzūkiją ir Suvalkiją, čia gausu piliakalnių, gamtos ir kultūros paminklų, įsikūrusi aviacijos bazė. Iš šio krašto kilo poetas Justinas Marcinkevičius, keliautojas Matas Šalčius, rašytojai Vytautas Bubnys, Vincas Mykolaitis-Putinas.

Siekiant pabrėžti Prienų krašto išskirtinumą ir palengvinti atpažįstamumą, nuo šių metų pradžios buvo kuriamas Prienų krašto šūkis, kurio iki šiol nebuvo. Balandžio antroje pusėje krašto gyventojai socialiniame tinkle balsavo ir išrinko šūkį „Prienų kraštas jungia“.

Naujasis šūkis turi daug prasmių: Prienų kraštas jungia Nemuno krantus, etnografinius regionus, didmiesčius, gyvenimą tarp miesto ir kaimo, gamtą ir žmogų, galimybes kurti ir augti, naujus atradimus ir unikalius potyrius. Šis šūkis skatina smalsumą atrasti naujas jungtis – gamtos, žmonių, verslo, ateities, pažinti esamas ir pačiam prisijungti.

Kartu su šūkiu bus naudojamas neseniai sukurtas logotipas, kuriame Prienų gamtos ir kultūros objektų motyvai (tilto, upės, piliakalnių, knygos, sklandytuvo) pavirsta subtiliomis linijomis ir kviečia: atrask, pažink, pajausk.

Iki šiol viešojoje komunikacijoje buvo naudojamas tik rajono herbas, kuris ir toliau liks oficialiu skiriamuoju ženklu.