PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 4 d. 15:51

Priminimas kėdainiškiams: rūšiuoti maisto ir virtuvės atliekas – būtina

Kėdainiai

Etaplius.LTŠaltinis: Kėdainių rajono savivaldybė


322163

Nuo 2024 m. rugsėjo 22 d. Kėdainių mieste pradėtas vykdyti maisto ir virtuvės atliekų surinkimas. Dalis esančių atliekų surinkimo aikštelių buvo pritaikytos maisto ir virtuvės atliekų surinkimui, juose pastatyti 54 (240 l) specializuoti antžeminiai konteineriai maisto ir virtuvės atliekoms. Jų dangtyje integruotas biofiltras užtikrins kvapų prevenciją, konteineriai bus dezinfekuojami po kiekvieno aptarnavimo, vidus ir išorė plaunami du kartus per mėnesį (atsižvelgiant į sezoniškumą ir oro temperatūrą).

Į maisto ir virtuvės atliekų konteinerius Kėdainių miesto gyventojai gali mesti naudoti netinkamus mėsos ir žuvies likučius, riebaluotus popierinius rankšluosčius ar servetėles, arbatos bei kavos tirščius, vaisių ir daržovių lupenas, kambarinius augalus ar jų dalis bei kitas maisto organinės kilmės, biologiškai yrančias atliekas.

Atliekas rekomenduojame mesti popieriniuose, bioskaidaus plastiko maišeliuose ar be maišelių. Išmetus atliekas būtina uždaryti konteinerio dangtį.

Nemesti: pelenų, žaliųjų (sodo ir daržo) atliekų, maisto atliekų su pakuotėmis, drėgnų higieninių servetėlių, vaistų.

Kėdainių rajono savivaldybės administracija primena, kad individualių valdų namų gyventojai maisto ir virtuvės atliekas (vaisių, uogų, daržovių likučius, arbatos ir kavos tirščius ir kt.) gali kompostuoti savo namų valdose, tai ekologiškas ir ekonomiškas biologiškai skaidžių, augalinės kilmės maisto ir virtuvės atliekų tvarkymo būdas.