PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Rugpjūčio 4 d. 18:12

Prieš karą viešai protestavusi Rusijos žurnalistė kirto tėvynei: tegul liepsnoja iki pamatų, ponų ir vergų šalis

Lietuva

Marina Ovsianikova buvo viena pirmųjų, viešai pasisakiusių prieš karą / Telegram

Alfa.ltŠaltinis: ALFA.LT


312660

Buvusi Rusijos valstybinės televizijos žurnalistė-propagandistė Marina Ovsianikova, pirmosiomis karo dienomis išdrįsusi tiesioginės transliacijos metu stebint visai tautai protestuoti prieš Kremliaus sukeltą karą, negaili karčių žodžių savo tėvynei.

Buvusi „Pervyj kanal“ darbuotoja dabar viešai džiaugiasi, kad jai nebereikia gyventi „Rusijos gulage“, o pačiai tėvynei M. Ovsianikova linki degti pragare.

„Aš atsipalaidavau... Gyvenimas Europoje toks lengvas, be streso ir patogus. Austrės 6 eurai už kg, mocarela 1 euras, baltasis „Sauvignon“ vynas 3,5 euro... Skrydžiai Šengeno zonoje – praktiškai nemokami. Liepsnoja tegul iki pamatų ta Rusija, ponų ir vergų šalis. Aš stengiausi ją pakeisti, tačiau tai buvo neįmanoma. Aš be galo laiminga, kad dabar nesu rusų gulage, o laisvėje. Ir po 40-mečio mano laimingas gyvenimas tik prasideda. Ir tai yra neįkainojamas dalykas“, – instagrame rašo Prancūzijoje šiuo metu gyvenanti rusė.

Viena pirmųjų viešai protestavusi prie Vladimiro Putino sukeltą karą, M. Ovsianikova smarkiai rizikavo – rusei teko per kelias dienas atsisveikinti su darbu, tačiau tuomet prasidėjo bylos, sulaikymai, namų areštas. Galiausiai M. Ovsianikova kartu su dukra spruko iš Rusijos ir pasiprašė prieglobsčio Prancūzijoje.

Rodos, kad buvusiai žurnalistei pavyko pasprukti pačiu laiku – kelias iškeltas bylas išnagrinėję Rusijos teismai net nedalyvaujant M. Ovsianikovai pastarąją pripažino kalta ir nuteisė kalėti pusdevintų metų, jei tik Rusijos teisėsaugai pavyktų suimti į Europą pabėgusią rusę.