PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 15 d. 10:18

Prezidento inauguracijoje dalyvavo ir šalies savivaldybių atstovai

Jurbarkas

Jurbarko rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Jurbarko rajono savivaldybė


309444

Liepos 12-ąją Vilniuje vyko šalies Prezidento Gitano Nausėdos inauguracija, kurioje dalyvavo ir šalies savivaldybių atstovai.

Antrai kadencijai šių metų gegužės mėnesį perrinkto prezidento inauguracija prasidėjo priesaika Seime, vėliau, po Šv. Mišių Katedros aikštėje, Prezidentas vyriausiasis valstybės ginkluotųjų pajėgų vadas pasveikins Lietuvos ginkluotųjų pajėgų vėliavų, būrių ir vadų rikiuotę.

Simono Daukanto aikštėje vykusioje iškilmingoje Respublikos Prezidento vėliavos keitimo ceremonijoje, šalies vadovas sakė kalbą ir pagerbė daugiau kaip 150 Lietuvos regionų, miestų ir miestelių vėliavų ir vėliavnešių.

Į šią inauguracijos programos dalį visų šalies savivaldybių buvo prašoma, kad kiekvienai iš jų vėliavos pakeitimo ceremonijoje atstovautų trys vėliavnešiai su savo savivaldybės trimis reprezentacinėmis (siuvinėtomis) herbinėmis vėliavomis, suderintomis su Lietuvos heraldikos komisija. Iš Jurbarko rajono savivaldybės buvo atrinktos Jurbarko rajono, Skirsnemunės ir Veliuonos seniūnijų vėliavos.

Vakare Prezidentūros kieme buvo rengiamas iškilmingas priėmimas, į kurį pakviestas ir Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius su žmona Ramute.