PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 22 d. 13:01

Prezidentas apie Rusijos ketinimus pakeisti jūrines sienas: tai gali būti platesnio masto veiksmų prieš NATO dalis

Kaunas

BNS/Fotobankas nuotr.

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


301995

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog skelbiami Maskvos planai keisti jūrines sienas su Lietuva ir Suomija gali būti platesnio masto Rusijos veiksmų prieš NATO dalis. Anot šalies vadovo, šį rytą Vilniaus nerimą dėl besiklostančios situacijos Aljanso kolegoms išreiškė ir Lietuvos ambasadorius NATO Deivydas Matulionis.

„Pirmiausiai, įsitikinkime, apie kokio lygio dokumentą mes čia kalbame. Informacija yra nepatvirtinta, todėl kol kas ji – pusiau gandų lygiu. Noriu priminti, kad Lietuva turi pasirašytą sutartį su Rusijos Federacija dar 1997 m., ji įsigaliojo 2003 m. Bet koks sutarties sąlygų keitimas būtų vienašališkas tarptautinės sutarties laužymas“, – Ignalinoje žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Galimas dalykas, kad tai yra platesnio masto Rusijos veiksmų prieš NATO dalis. Tokios žinios, be abejo, mus tikrai suneramino – net ir nepatvirtinta informacija, taip pat yra informacija. Štai kodėl Lietuvos atstovas NATO Deivydas Matulionis šįryt neformaliame ambasadorių susitikime išreiškė mūsų susirūpinimą ir pateikė jį kitiems sąjungininkams“, – teigė jis.