PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 15 d. 07:12

Prasideda kasmetinis Lietuvos diplomatinių atstovų susitikimas

Lietuva

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Žygimanto Gedvilos (ELTA) nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


309401

Pirmadienį prasideda tradicinis Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovų susitikimas, į kurį atvyksta daugiau negu 60-ies užsienyje veikiančių atstovybių vadovai.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), per savaitę Vilniuje diplomatai susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, Seimo Užsienio reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų nariais, ministre pirmininke Ingrida Šimonyte ir Vyriausybės nariais, užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu ir URM vadovybe.

Į Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovus vaizdo įrašu kreipsis Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Anot URM, Lietuvos diplomatai tradicinio susitikimo metu aptars diplomatinei tarnybai tenkančius uždavinius: paramą prieš Rusijos agresiją kovojančiai Ukrainai, Lietuvos prioritetus NATO ir Europos Sąjungoje (ES), ES sankcijų įgyvendinimą ir stiprinimą, santykius su svarbiausiomis Lietuvos partnerėmis, ryšių su Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono valstybėmis plėtrą, Lietuvos interesus tarptautinėse organizacijose, vystomojo bendradarbiavimo aktualijas ir kitus klausimus.

„Kaip įprasta, daug dėmesio bus skiriama ekonominei diplomatijai – su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite bus aptariamas Lietuvos atstovybių ekonominės veiklos skatinimas. Krašto ir apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas ir Lietuvos gynybos pramonės asociacijų atstovai pristatys Lietuvos gynybos pramonės sektoriaus plėtros aktualijas ir planus“, – teigiama URM pranešime spaudai.

Lietuvos diplomatinių ir konsulinių įstaigų vadovams kompanijos „Repsense“ atstovai pristatys komunikacinio Lietuvos įvaizdžio užsienyje tyrimo rezultatus. Lietuvos diplomatams taip pat bus pristatyti šių metų Lietuvos sezono Prancūzijoje renginiai, pagerbtas diplomatų Lozoraičių šeimos atminimas, taip pat vyks moterų ambasadorių susitikimas su asociacijos „Lyderė“ vadovėmis.

Kaip skelbia URM, Lietuvos diplomatinių atstovų susitikimo metu daug dėmesio bus skiriama diasporos politikos prioritetams ir vizijai ateičiai, diplomatinės tarnybos ir kitų institucijų bendradarbiavimui skatinant ryšį su diaspora ir grįžimą į Lietuvą, savivaldybių vaidmenį įgyvendinant diasporos politiką.

Lietuva šiuo metu turi 44 ambasadas, 10 konsulatų, 7 atstovybes prie tarptautinių organizacijų, biurą Palestinoje bei ambasados Kroatijoje skyrių Skopjėje, Šiaurės Makedonijoje.