Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Reporteris IngaŠaltinis: Etaplius.lt
Tai gana populiarus prancūzų virtuvės patiekalas, kuris puikiai sušildo ir pasotina.
Reikės:
500 g vištienos filė
300 g pievagrybių
200 ml grietinės
200 g tarkuoto kietojo sūrio
2 svogūnų
50 g miltų
30 ml aliejaus
20 g sviesto
druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo būdas
Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais.
Pievagrybius supjaustykite, sudėkite į įkaitintą keptuvę be riebalų ir kepinkite. Iš pievagrybių išsiskirs skystis. Sudėkite vištieną, sviestą, įpilkite aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių.
Sudėkite susmulkintus svogūnus ir troškinkite dar 5 minutes.
Dubenėlyje sumaišykite miltus su grietine ir pakaitinkite kitoje keptuvėje, kol padažas užvirs.
Grybus su vištiena sudėkite į molinius indelius, užpilkite grietinės padažo, pabarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 35 minutėms. Sūris turi išsilydyti ir sudaryti gardžią traškią plutelę.
alfalt-logo-skaidrus.png