PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 12 d. 14:08

Praėjusią parą rusai atakavo energetikos objektus šešiose Ukrainos srityse

Pasaulis

Praėjusią parą rusai atakavo energetikos objektus šešiose Ukrainos srityse. Ukrainos priešgaišrinės gelbėjimo valdybos nuotr.

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


318213

Praėjusią parą rusai atakavo energetikos objektus Dnipropetrovsko, Donecko, Sumų, Charkivo, Chersono ir Černihivo srityse.

Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė Ukrainos energetikos ministerija.

„Praėjusią parą rusai atakavo energetikos objektus Dnipropetrovsko, Donecko, Sumų, Charkivo, Chersono ir Černihivo srityse“, – sakoma pranešime.

Donecko, Sumų ir Černihivo srityse išsijungė pastotės, buitiniai ir pramoniniai vartotojai liko be elektros. Kyjivo srityje patikrinimo metu pastotės teritorijoje buvo aptiktas sprogmuo, jis buvo pašalintas.

Ministerijos duomenimis, rugsėjo 12-osios rytą dėl karo veiksmų Donecko srityje elektros neturėjo 125,6 tūkst. vartotojų, Zaporižios srityje - 3,7 tūkst., Sumų srityje - 43,8 tūkst., Charkivo srityje - 39,6 tūkst., Černihivo srityje – 3,6 tūkst., Dnipropetrovsko srityje – 1,4 tūkst.

Chersone elektra nebuvo tiekiama 3,2 tūkst. vartotojų, Chersono srityje – daugiau kaip 27 tūkst.

Čerkasų srityje dėl technologinių pažeidimų be elektros liko 224 vartotojai, Dnipropetrovsko srityje – 3,1 tūkst. Rytą daliai jų elektros tiekimas buvo atnaujintas.

Dėl blogo oro elektros neturėjo 4,1 tūkst. vartotojų Kyjivo srityje ir daugiau nei 5 tūkst. – Odesos srityje.

Praėjusią parą energetikai atnaujino elektros tiekimą 30 368 vartotojams, kurie buvo likę be elektros dėl karo veiksmų ir technologinių pažeidimų. Ketvirtadienio rytą dėl šių priežasčių elektros neturėjo 602 gyvenvietės.

Kaip jau buvo pranešta, rugsėjo 12-osios naktį rusai smogė Sumų srities Konotopo miesto energetikos ir civilinės infrastruktūros objektams. Miestas liko be šviesos ir vandens, mažiausiai 13 žmonių buvo sužeista.