Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pomidorų sriuba su pupelėmis
Gražina VasiliauskienėŠaltinis: ALFA.LT
Reikalingi produktai:
2 morkos,
2 svogūnai,
450 gramų nuluptų pomidorų,
2 skiltelės česnako,
1 šaukštelis itališkų žolelių,
0,5 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių,
1 šaukštas pomidorų pastos,
400 gramų konservuotų baltųjų pupelių,
40 mililitrų alyvuogių arba kito aliejaus,
1 šaukštelis druskos,
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų,
2 litrai sultinio,
duonos riekelės ir grietinėlės patiekti.
Gaminimo būdas
Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais, pomidorus nulupkite ir stambiai supjaustykite.
Pomidorus atskirai pakepinkite alyvuogių aliejuje.
Puode arba storadugnėje keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas.
Suberkite pomidorų pastą, smulkintą česnaką, druską, pipirus, itališkas žoleles ir aitriosios paprikos dribsnius. Išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Supilkite pomidorus, pupeles ir sultinį.
Sriubą užvirinkite ir uždengę troškinkite dar 10–15 minučių.
Paruoštą sriubą patiekite su grietinėle ir skrudintos duonos riekelėmis.
Skanaus!