PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 17 d. 13:04

Po spėjamo pasikėsinimo D. Trumpas tęsia savo rinkimų kovą

Pasaulis

D. Trumpas / Scanpix

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


318989

Praėjus dviem dienoms po spėjamo pasikėsinimo į jo gyvybę, respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas tęsia savo rinkimų kovą. Jis antradienį Mičigano valstijoje susitiks su savo šalininkais. Interviu konservatyviai stočiai „Fox News Digital“ D. Trumpas pirmadienį apkaltino savo konkurentę demokratę Kamalą Harris ir prezidentą Joe Bideną savo retorika pakursčius smurtą prieš jį.

Užpuolikas „patikėjo J. Bideno ir K. Harris retorika ir pagal ją veikė“, sakė D. Trumpas. „Dėl jų retorikos į mane šaudoma“, – kalbėjo jis, tačiau tokių savo žodžių detaliau nepagrindė. Iš tikrųjų pats aštria retorika garsėjantis dešinysis populistas D. Trumpas nuolat kursto politinį klimatą provokaciniais ir poleminiais pareiškimais.

K. Harris antradienį Pensilvanijos valstijoje dalyvaus Nacionalinės juodaodžių žurnalistų asociacijos (NABJ) renginyje. Mičiganas ir Pensilvanija yra vadinamosios svyruojančios valstijos, kuriose per rinkimus lapkritį prognozuojama itin atkakli kova.

X tinklo organizuotame internetiniame renginyje D. Trumpas pirmadienį pirmą kartą papasakojo apie pirmadienio incidentą. „Staiga ore išgirdome šūvius. Jų tikriausiai buvo keturi ar penki, – sakė jis. – Slaptoji tarnyba iš karto suprato, kad tai kulkos ir čiupo mane. (...) Įlipome į golfo vežimėlius ir gana greitai nuvažiavome“.

Slaptoji tarnyba, anot D. Trumpo, atliko „fantastinį darbą“. “Mums reikia daugiau žmonių mano saugumo komandoje“, – reikalavo jis.

D. Trumpas sekmadienį su draugais savo golfo klube Vest Palm Byče Floridos valstijoje žaidė golfą, kai vienas slaptosios tarnybos agentas pastebėjo iš krūmų, kuriais apsodinta tvora, kyšantį ginklo vamzdį. Tada agentas, policijos duomenimis, iš karto atidengė ugnį. Už kelių šimtų metrų nuo D. Trumpo buvęs įtariamasis šūvių nepaleido. Jis spruko automobiliu, tačiau netrukus buvo sulaikytas greitkelyje.