PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 20 d. 09:07

Plungės šventė: iškilmingame tarybos posėdyje pagerbti nusipelniusieji

Plungė

Plungės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybė


305692

Antrąją Plungės miesto šventės dieną Plungės rajono savivaldybės tarybos nariai, užsienio delegacijos ir gausus būrys svečių rinkosi į iškilmingą Savivaldybės tarybos posėdį, kuriame Savivaldybės meras Audrius Klišonis apžvelgė praėjusius metus, pasirašyta atnaujinta sutartis su Norvegijos Bjerkreimo miestu, surengta kultūros ir meno premijų įteikimo ceremonija.

„Sveiki, susirinkę į šventinį Savivaldybės tarybos posėdį. Nuoširdžiai džiaugiuosi matydamas tokį gausų būrį tikrų Plungės bičiulių, kuriems, kaip ir kasmet, noriu pristatyti, kuo Plungės rajonas gyveno praėjusiais metais. 2023 metai buvo savivaldos rinkimų metai, todėl pirmiausiai ačiū tariu Plungės rajono savivaldybės gyventojams – už išreikštą pasitikėjimą ir per pirmąjį rinkimų turą dar vienai kadencijai patikėtas Savivaldybės mero pareigas. Tai – ne tik pasitikėjimas, bet ir įpareigojimas tęsti darbus, kuriuos esame pradėję. Dėkingas esu ir už tai, kad rinkimuose palaikėte Liberalų sąjūdį, socialdemokratus ir „valstiečius“, kurie, susibūrę į stabilią valdančiąją daugumą, užtikrina darbų tęstinumą. Stabilumas Savivaldybėje, kaip ir valstybėje ar šeimoje, be galo svarbus“, – metinį pranešimą pradėjo Savivaldybės meras Audrius Klišonis.

Meras svečiams pristatė Savivaldybės plėtojamus tarptautinius santykius, pasakojo apie naujausius partnerius – Ukrainos Konotopo miestą ir pagalbą jam, apie Savivaldybės įgyvendinamus projektus, švietimą, socialinę, sveikatos apsaugą, įmonių ir įstaigų veiklą, verslą, pramonę ir kitas sritis.

Kitas svarbus iškilmingo posėdžio akcentas – atnaujintos sutarties su Norvegijos Bjerkreimo miestu pasirašymas. Pirmąkart sutartis su norvegais pasirašyta 1994-aisiais, tada parašą ant jos dėjo tuometinis Plungės rajono vadovas Gintaras Morkis. Dabar partnerystės 30-mečio proga atnaujintą sutartį savo parašais patvirtino Savivaldybės meras Audrius Klišonis ir Bjerkreimo mero pavaduotoja Bente Gro Milvertz Slettebo.

Šventėje sulaukta ne tik Norvegijos atstovų, bet ir Mendeno (Vokietija), Golub Dobžyno (Lenkija), Tukumo (Latvija), Kvarelio (Sakartvelas), Konotopo (Ukraina), Bruntalio (Čekija) delegacijų. Visų jų atstovai prisistatė, šventės proga pasveikino Plungę ir jos gyventojus. Konotopo atstovė Anna Koval visus pakvietė pažiūrėti du video siužetus: viename iš jų – Konotopo mero Artemo Semenikhino sveikinimai Plungei, kitame – Konotopo vaikų, balandį stovyklavusių Plungėje, linkėjimai.

Iškilmingo posėdžio metu, kaip ir kasmet, pagerbti iškiliausieji mūsų krašto kūrėjai – įteiktos kultūros ir meno premijos, kurios šiemet paskirtos Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos mokytojai metodininkei Irenai Bakanauskienei ir talentingam, įvairiuose konkursuose laurus skinančiam mūsų menininkui, kryždirbiui Antanui Vaškiui.

Į posėdį buvo pakviesta ir vaikų globos agentūros „Cyrulis“ įkūrėja ir ilgametė vadovė Vanda Bendorienė – jai meras Audrius Klišonis įteikė padėkos ženklą, kurį turėjo įteikti per metų pradžioje vykusį Mero padėkos vakarą. Tuomet ponia Vanda renginyje dalyvauti negalėjo, tad už atsidavimą savo veiklai ir begalinį rūpestį plungiškiais vaikais pagerbta dabar, iškilmingo Savivaldybės tarybos posėdžio metu.

Sveikinimų plungiškiams negailėjo ir Seimo narys Jonas Varkalys, buvęs švietimo, mokslo ir sporto ministras plungiškis Gintautas Jakštas. Iškilmingame posėdyje dalyvavo Plungės garbės piliečiai, Plungės pramoninkų sąjungos atstovai, Plungės klubo nariai ir kiti garbingi asmenys.