PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 13 d. 11:12

Pirmoji vandens transporto priemonių nuleidimo vieta Švenčionių rajone

Švenčionys

Švenčionių rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Švenčionių rajono savivaldybė


318392

2024 m. rugpjūčio 1 d. Reškutėnų kaime, Ūkininkų g. 35, šalia Kretuono ežero, buvo įrengta pirmoji rajone vandens transporto priemonių nuleidimo vieta. Šis projektas – dar vienas žingsnis tobulinant rajono infrastruktūrą, gerinant vandens turizmo sąlygas, užtikrinant vietos gyventojams ir rajono svečiams patogų vandens transporto naudojimą.

Įrengus vandens transporto priemonių nuleidimo vietą, žvejams mėgėjams ir kitiems poilsiautojams sudarytos galimybės tinkamai, saugiai nuleisti valtis ir kitas vandens transporto priemones į vandens telkinį, nenaikinant pakrančių žolinės augmenijos ir neardant krantų. Šalia įrengta žvyro dangos aikštelė, skirta automobiliams privažiuoti ir apsisukti, suteikiant papildomą patogumą transporto priemonių valdytojams.

Pabrėžiama, kad Kretuono ežere savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis su vidaus degimo iki 10 AG (8 kW) galingumo varikliais draudžiama plaukioti nuo kovo 15 d. iki liepos 1 d. (žr. reglamentuojantį teisės aktą https://www.etar.lt/portal/lt/legalAct/90d6b710bfea11e3935eb554ea0f25a5/asr)

Nesavaeigėmis, neturinčiomis vidaus degimo variklio, plaukiojimo priemonėmis (irklinėmis, guminėmis valtimis, baidarėmis), taip pat turinčiomis elektros variklį plaukiojimo priemonėmis šiame ežere galima plaukioti ištisus metus.

Tikimasi, kad įrengta vandens transporto priemonių nuleidimo vieta ne tik palengvins vandens transporto entuziastų ir žvejų veiklą, bet ir paskatins turizmą bei regiono ekonominį vystymąsi.

Švenčionių rajono savivaldybė džiaugiasi galėdama pasiūlyti šią naują paslaugą savo gyventojams bei svečiams ir toliau stengiasi plėtoti regiono turizmo bei laisvalaikio galimybes.