Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris IngaŠaltinis: Etaplius.lt
Šalyje pirmą ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, 5,5 proc. padidėjo mėsos gamyba.
Kaip nurodoma Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro leidinyje „Agrorinka“, analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 29,848 tūkst. tonų mėsos.
Anot leidinio, pirmą ketvirtį padidėjo visų rūšių mėsos gamyba, pvz., galvijienos – 7,48 proc. (iki 10,792 tūkst. tonų), kiaulienos – 4,35 proc. (iki 19,015 tūkst. tonų), avienos – 43,34 proc. (iki 40,94 tonos).
Subproduktų gamyba sudarė 3,65 tūkst. tonų ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 4,13 proc.