PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Gegužės 13 d. 18:22

Pilietinio atsparumo diena Šiauliuose: naudinga pažintis vaikams „Sandoros“ progimnazijoje

Šiauliai

EtapliusŠaltinis: Šiaulių televizija


301054

Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus kartu Krašto apsaugos ministerija organizuoja Pilietinio atsparumo dienas. Renginio metu ugdymo įstaigos turi galimybę su ginkluote, karine technika, policijos pareigūnais priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo bei greitosios medicinos pagalbos tarnybomis.

„Lietuvoje organziuojame renginius dešimtyje miestų, kurie vadinasi „Pilietinio atsparumo diena“. Šio renginio tikslas – atvykti į miestą ir sukviesti ten esančias specialiąsias tarnybas, kad jos galėtų pristatyti savo veiklą, papasakotų apie pasiruošimą ekstremalioms situacijoms. Kaip reikia šaltai reaguoti įvykus kokiai nors nelaimei – kad vaikai nebijotų tarnybų, jas kviestų, palaikytų su jomis ryšį. Taip pat kviečiama ir Šaulių sąjunga, kariuomenės atstovai, kurie pristato save, skatina pilietiškumą, patriotiškumą, – pasakoja Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjaus direktoriaus pavaduotojas neformaliajam ugdymui Tadas Venckūnas.

Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas vaikus supažindina vaikus su įvairia informacija, kaip ją reikia atskirti nuo vadinamųjų melagienų, kaip nepasimesti tarp klaidinančios informacijos.

Pilietinio atsparumo diena įvyko ir Šiaulių „Sandoros“ progimnazijoje.

Plačiau apie šią dieną minėtoje mokykloje sužinokite žiūrėdami Šiaulių televizijos paruoštą vaizdo reportažą.