Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai
Amerikietiška virtuvė yra itin spalvinga ir įvairi. Įtaką per šimtmečius jai darė ir tebedaro ten gyvenančios skirtingos kultūros, kurios savo skoniais nuspalvina gastronominį šalies gyvenimą. Tad galima drąsiai sakyti, kad amerikietiška maisto kultūra geba sujungti skirtingų žemynų skonius, tekstūras ir gaminimo technologijas.
Geriausia dalis yra ta, kad amerikietiškas maistas visada primena namus ir komfortą. Tipiška Amerikos virtuvė išties išsiskiria savo meile mėsai, sočiais patiekalais ir tikra skonių gausa. Nuo garsiųjų makaronų su sūriu arba kitaip „Mac & Cheese“, gruzdintų vištienos kepsnelių ir bulvyčių, Čikagos stiliaus picų, tradicinių sūrio ir obuolių pyragų iki grilio patiekalų – visa tai yra tikra amerikietiška svajonė.
Todėl jei trokštate autentiškų amerikietiškų potyrių, neretai rekomenduojama paragauti skirtingų valstijų, Kalifornijos, Floridos, Ilinojaus, Niujorko ar Teksaso, patiekalų ir atrasti labai spalvingą jų virtuvę bei ingredientus.
Mėsainiai – gimę svetur, bet puikiai pritapę Amerikoje
Koks vaizdinys iškyla galvoje, kai pagalvojate apie amerikietišką virtuvę? Tikriausiai, pirma į galvą šovusi mintis – sultingi ir dideli mėsainiai bei traškios bulvytės. Ir iš tikrųjų mėsainį galima laikyti ikonišku amerikietiškos virtuvės patiekalu, kurį per kelis dešimtmečius pamėgo bene viso pasaulio gyventojai.
Manoma, kad jo atsiradimo istorija taip pat yra susijusi su migracija ir daugiakultūriškumu. Mums žinomo mėsainio kilmę galima atsekti XIX amžiaus pabaigoje, kai vokiečių imigrantai pirmą kartą atsivežė šio patiekalo receptą į Jungtines Amerikos Valstijas ir jį pradėjo gaminti tiek namuose, tiek vietinėse užeigose. Ankstyviausią mėsainio variantą sudarė virtas jautienos paplotėlis, patiekiamas tarp dviejų duonos riekelių. Šis itin paprastas, bet labai sotus patiekalas netruko tapti itin populiariu tarp darbininkų klasės žmonių.
Dabar visiems puikiai pažįstamas mėsainis įgauna dar daugiau skonių ir formų: nuo tradicinio su jautienos paplotėliu ar traškia vištiena iki tofu, trumais ar žvėriena pagardintų mėsainių.
Mėsainius ypač lengvai pasigaminti ir namie, ypač su kokybiškais produktais. Taip žinome ne tik, ką dedame į burną, bet ir galime rinktis ingredientus pagal savo skonį. „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti sveikesnį plėšytos kiaulienos mėsainio variantą, kuriame gausu kokybiškos mėsos ir daržovių.
Mėsainis su plėšoma kiauliena – vakarienės hitas
Lengvai bei greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas mėsainis su plėšoma kiauliena garantuotai taps mėgstamu šeimos vakarienės patiekalu. Jis ne tik skanus ir nebrangus, bet ir sujungiantis visą šeimą – jį galės gaminti tiek maži, tiek dideli.
Mėsainiui pagaminti reikės:
6 mėsainių bandelių
500 g iš anksto paruoštos plėšomos kiaulienos
Pusės kopūsto
3 morkų
1 didelio prinokusio pomidoro
1 raudonojo svogūno
1 avokado
2 v.š. graikiško jogurto
1 a.š. Dižono garstyčių
0,5 a.š. medaus
1 v. š. obuolių sidro acto
Alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Pirma pasiruoškite „coleslaw“ arba kitaip kopūstų salotas. Mažame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, obuolių actą, medų, Dižono garstyčias, viską pagardinkite druska ir pipirais.
Atskirame didesniame dubenyje sumaišykite susmulkintus kopūstus ir morkas. Ant jų užpilkite ką tik paruoštą padažą. Gerai išmaišykite, kad daržovės kuo geriau pasidengtų padažu. Prieš patiekdami, laikykite šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų.
Pereikite prie mėsos paruošimo. Kiaulieną suplėšykite dviem šakutėmis ar kitais įrankiais, po to porą minučių mėsą pakepinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies. Galite įpilti šlakelį vandens arba sultinio, kad mėsa įgautų dar daugiau sultingumo.
Kol kiauliena kepa, mėsainių bandeles lengvai paskrudinkite orkaitėje keletą minučių, kad jos įgautų traškumo.
O dabar smagiausia dalis – mėsainio konstravimas. Ant kiekvienos mėsainio bandelės gausiai uždėkite pašildytos plėšytos kiaulienos. Ant viršaus sluoksniuokite pomidoro, raudonojo svogūno ir avokado griežinėlius bei uždėkite dosnų šaukštą paruoštų kopūstų salotų.
Galiausiai ant kiekvieno mėsainio uždėkite viršutinę bandelės pusę. Patiekite iš karto, kol mėsainiai dar šilti ir sultingi.
Skanaus!