Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Martyno Ambrazo (ELTA) nuotr.
Reporteris IngaŠaltinis: Etaplius.lt
Praėjusiais metais Lietuvoje buvo pagaminta 117,717 tūkst. tonų mėsos – 4,02 proc. daugiau nei 2019 m., praneša Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.
Kaip teigiama centro leidinyje „Agrorinka“, analizuojamu laikotarpiu kiaulienos gamyba padidėjo 7,45 proc., iki 75,805 tūkst. tonos, avienos – 16,11 proc., iki 186,17 t, o galvijienos gamyba sumažėjo 1,74 proc., iki 41,725 tūkst. t.
Praėjusiais metais subproduktų gamyba sudarė 14,500 tūkst. tonos ir, palyginti su 2019 m., padidėjo 4,09 proc.
2020 m. dešrų gamyba Lietuvoje, palyginti su metais prieš tai, sumažėjo 1,77 proc. ir sudarė 53,623 tūkst. tonos.