PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 14 d. 21:35

Penktadalis šalies gyventojų šiemet neketina atostogauti

Lietuva

Atostogos. Pixabay.com nuotr.

Giedrius GaidamavičiusŠaltinis: BNS


304564

Penktadalis šalies gyventojų, daugiausia bedarbiai, pensininkai, kaimo gyventojai ar mažesnes pajamas gaunantys žmonės, šiemet neketina atostogauti, rodo ketvirtadienį paskelbta LRT užsakymu atlikta „Baltijos tyrimų“ apklausa.

Jos duomenimis, 41 proc. Lietuvos gyventojų šiemet atostogaus arba jau atostogavo tik Lietuvoje, daugiausia – 50–74 metų amžiaus žmonės, mažesnių miestų gyventojai, respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu, darbininkai ir ūkininkai.

Tuo metu 21 proc. apklaustųjų teigė šiemet poilsiausiantys ir Lietuvoje, ir užsienyje. Tai dažniau nurodė jaunesni nei 50 metų žmonės, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei didesnėmis nei 2 tūkst. eurų šeimos mėnesio pajamomis, vadovai, taip pat specialistai ir tarnautojai, besimokantis jaunimas, 3–6 metų vaikus auginantys žmonės.

Atostogas šiais metais tik užsienyje ketina praleisti 9 proc. apklaustųjų – dažniau 30–49 metų amžiaus asmenys, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei didesnėmis nei 2 tūkst. eurų per mėnesį šeimos pajamomis, vadovai bei specialistai ir tarnautojai, kitų tautybių gyventojai.

Praleisti dalį ar visas atostogas užsienyje iš viso ketina 30 proc. respondentų. Tai dažniau 30–49 metų amžiaus žmonės, didmiesčių gyventojai, aukštąjį išsilavinimą turintys bei didesnes nei 2 tūkst. eurų mėnesines šeimos pajamas gaunantys gyventojai, vadovai, specialistai ir tarnautojai, respondentai turintys vaikų iki 18 metų, kitų tautybių gyventojai.

9 proc. respondentų, paklausti apie atostogų planus, teigė nežinantys arba į klausimą neatsakė.

Rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą atliko gegužės 16–25 dienomis. Jos metu apklausta 1027 Lietuvos gyventojų, kurių amžius 15–74 metai.

Gyventojų buvo klausiama, kur šiemet jie planuoja atostogauti arba jau atostogavo.