PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 9 d. 08:24

Patarėjas: K. Harris yra prieš ginklų embargą Izraeliui

Pasaulis

JAV viceprezidentė Kamala Harris / YouTube

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


313378

Demokratų kandidatė į JAV prezidento postą Kamala Harris, pasak jos patarėjo, yra prieš ginklų embargą sąjungininkui Izraeliui. „Ji nepalaiko ginklų embargo Izraeliui“, – ketvirtadienį tinkle X rašė K. Harris patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Philas Gordonas. Viceprezidentė esą aiškiai pareiškė, jog visada užtikrins, „kad Izraelis galėtų gintis nuo Irano ir Irano remiamų teroristinių grupuočių“.

Po beprecedenčio „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį spalio 7 d. JAV karinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis rėmė artimą savo sąjungininką Izraelį. Tačiau Demokratų partijoje iš kairiojo sparno skamba reikalavimų rinktis kitokį kursą.

Konfliktas Artimuosiuose Rytuose vaidina vaidmenį ir rinkimų kovoje. Per rinkimų kampanijos renginį Detroite K. Harris kalbą vis pertraukdavo protestai prieš prezidento Joe Bideno Gazos politiką. „Jei norite, kad laimėtų Donaldas Trumpas, tai pasakykite tai, – pabrėžė K. Harris. – Priešingu atveju leiskite kalbėti man“.

Apklausos rodo, kad dauguma rinkėjų JAV pasisako už paramą Izraeliui. Baltieji rūmai vieną kartą sulaikė ginklų siuntą Izraeliui. Tada argumentuota, kad susirūpinimą kelia jų panaudojimas.

Liepos pabaigoje K. Harris susitikime su Izraelio premjeru Benyaminu Netanyahu pareiškė, kad „netylės“ dėl kančių Gazos Ruože.