PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Gegužės 28 d. 16:20

Mažeikiuose pasveikinti egzamino „Atliekų kultūra“ prizininkai

Mažeikiai

Etaplius.ltŠaltinis: Mažeikių rajono savivaldybė


302669

Mažeikių rajono savivaldybėje apdovanoti mažeikiškiai, penktojo „Atliekų kultūros“ egzamino prizininkai. Prizai įteikti rajono moksleiviams ir suaugusiesiems, teisingai atsakiusiems į beveik visus klausimus, rajone pripažintiems geriausiais.

Mažeikių rajono savivaldybėje apdovanoti mažeikiškiai, penktojo „Atliekų kultūros“ egzamino prizininkai. Prizai įteikti rajono moksleiviams ir suaugusiesiems, teisingai atsakiusiems į beveik visus klausimus, rajone pripažintiems geriausiais.

Prizininkus sveikino ir prizus įteikė Savivaldybės vicemerė Kristina Juškevičienė.

Prizininkais rajone tapo 18 dalyvių:

1–4 kl. grupėje į 13 klausimų iš 15 teisingai atsakė Adelė Petrikauskaitė, Kazimiero Jagmino pradinės mokyklos 1b kl. mokinė, ir Nedas Zonys iš Kalnėnų progimnazijos 3 d kl.

5–10 kl. grupėje į 18 klausimų iš 20 teisingai atsakė Kalnėnų progimnazijos 7 a kl. mokinė Katrina, 17 teisingų atsakymų iš 20 pateikė Kalnėnų progimnazijos 5b kl. mokiniai Simas Lukoševičius, Vaiva Kasčiūnaitė ir Reda Zonytė.

11 kl. ir vyresnių dalyvių grupėje į 19 klausimų iš 20 teisingai atsakė Lukas Janušas, Merkelio Račkausko gimnazijos 11 e kl. moksleivis, ir Eidintas Račkauskas. Į 18 klausimų iš 20 teisingai atsakė Sigitas Linkus, Mindaugas Kvietkauskas, Jonas Formulevičius, Kęstutis Brazdauskas, Indrė Pukalo, Jonas Žlibinas, Jolanta Juškaitė, Dorina Šemetienė, Virginija Šakienė, Donatas Milikauskis.

AB „ORLEN Lietuva“ darbuotojai, dalyvaudami egzamine, pasiekė puikių rezultatų ir laimėjo VšĮ „Žaliasis taškas“ įsteigtą prizą – edukaciją „Ačiū, kad rūšiuojate!“

Egzaminas „Atliekų kultūra“ – internetu vykdomas testas, kuriame yra klausimai apie atliekų tvarkymą, rūšiavimą, perdirbimą. Uždaro tipo testo klausimai parengti trims amžiaus grupėms: 1–4 kl. – testą sudaro 15 klausimų, 5–10 kl., 11 kl. ir vyresniems dalyviams testus sudaro po 20 klausimų.

Iš viso egzamine dalyvavo daugiau nei 16 tūkst. dalyvių iš visos Lietuvos, tarp jų – 244 mažeikiškiai.

„Atliekų kultūros“ egzaminą organizuoja UAB „VAATC“. Projektą globoja – Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija. Projekto partneriai – Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, šalies regioniniai atliekų tvarkymo centrai: Utenos RATC, Panevėžio RATC, Klaipėdos RATC, Kauno RATC, Šiaulių RATC, Alytaus RATC, Telšių RATC, Tauragės RATC.