PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Rugsėjo 9 d. 14:53

Pasveikintas Šiaulių miesto garbės pilietis

Pakruojis

V. Lebedžio ir S. Lipskytės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pakruojo rajono savivaldybė


317569

Šiaulių miesto gimtadienio renginių ciklas pradėtas iškilminga miesto garbės piliečio regalijos įteikimo ceremonija.

Šiemet 47-uoju Šiaulių miesto garbės piliečiu tapo žinomas advokatas, teisėjas, istorinių, kultūros, sporto ir meno knygų autorius, kraštotyrininkas, fotografas ir keliautojas Jonas Nekrašas. Ceremonijoje, kuri vyko koncertų salėje „Saulė“ dalyvavo gausus būrys LR Seimo narių, Šiaulių miesto garbės piliečių, miesto tarybos narių, kitų iškilių asmenybių. Regalijas J. Nekrašui įteikė Šiaulių miesto savivaldybės meras Artūras Visockas.

Inauguracijoje taip pat dalyvavo Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis ir vicemerė Simona Lipskytė. Po regalijų įteikimo, savivaldybės vadovai perdavė pakruojiečių sveikinimus J. Nekrašui. Primename, kad ši asmenybė 1979-1992 m. dirbo Pakruojo rajono apylinkės teismo pirmininku, svariai prisidėjo prie Žiemgalos istorijos puoselėjimo, kitų rajono kultūrinių iniciatyvų. Be teisinės veiklos, J. Nekrašas aktyviai dalyvavo ir akademinėje veikloje, dėstydamas tuometiniame Šiaulių universitete. Jis yra daugybės publikacijų autorius, parašęs daugiau nei 2000 straipsnių, išleidęs 18 knygų – teisės, kultūros, istorijos, meno ir kitomis temomis. Jonas Nekrašius žinomas kaip keliautojas ir fotografas, aplankęs 80 pasaulio šalių ir surengęs per 30 personalinių parodų. Jo darbai paliks gilų pėdsaką Lietuvos kultūros istorijoje.

Iškilmingos ceremonijos metu taip pat įteiktas ir Auksinio šaulio padėkos ženklas, už nuoširdų atsidavimą savo darbui ir pelnytą šiauliečių pripažinimą jis šiemet atiteko Dariui Dakniui.