Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Įdaryti kiaušiniai / TV3 nuotr.
EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai
Kotryna Starkienė pristatys net kelis „paskutinės minutės“ patiekalus šiai šventei. „Aš manau, kad per Velykas nebūna per daug patiekalų iš kiaušinių, tad paruošiu įdarytus kiaušinius taip, kaip juos ruošdavo mano močiutė, mano mama, o dabar jau ir aš! Puikus, senas, bet labai geras receptas“, – intriguoja ji.
O štai desertui – ryškus, gaivus ir labai velykinis grietinės tortas su citrinų želė. „Tikrai patiks rūgštesnių ir gaivesnių desertų mėgėjams“, – žada K. Starkienė.
Deserto receptą išvysite laidoje, o kaip pasigaminti įdarytus kiaušinius, Kotryna atskleidžia nedelsdama.
Įdaryti kiaušiniai
Ingredientai:
kietai virti kiaušiniai;
svogūnas;
krapai;
druska;
pipirai.
Gaminimo eiga
Svogūną supjaustykite kuo smulkiau ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Svogūnai neturėtų būti apskrudę, tik minkšti ir beveik permatomi.
Aštriu, geriausia duonai skirtu peiliu, perpjaukite kiaušinius išilgai. Stenkitės perpjauti taip, kad kiaušinio lukštas kuo mažiau aptrupėtų. Šaukšteliu išskobkite kiaušinio vidų ir palikite lukštus.
Baltymą ir trynį labai smulkiai supjaustykite. Smulkiai sukapokite krapus, sudėkite į dubenį kartu su kiaušiniais bei svogūnais (supilkite ir aliejaus likučius, kuriame kepė svogūnai), berkite druskos, pipirų ir labai gerai išmaišykite. Paruoštą masę sudėkite į kiaušinių lukštus. Pakaitinkite aliejų keptuvėje ir sudėkite kiaušinius įdaru žemyn. Pakepinkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Skanaus!