PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 26 d. 14:13

Pasieniečių „laimikis“ Kaune – keliolika tūkstančių pakelių cigarečių ir 100 litrų naminės degtinės

Kaunas

VSAT nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės informacija


315449

Kaune pasieniečiai užklupo du vietos gyventojus, į automobilį krovusius kontrabandines cigaretes. Po atliktų kratų garaže ir namuose sulaikyta per 16 tūkst. pakelių cigarečių ir beveik 100 litrų svaigalų.

Ketvirtadienį VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai į vieną Kauno garažų masyvą atvyko kaip tik tuo metu, kai 62-ejų ir 65-erių kauniečiai iš vieno garažo į automobilį „Volvo S80“ krovė kontrabandines cigaretes. Paaiškėjo, kad vienas vyrų yra to garažo nuomininkas, kitas – automobilio savininkas.

Automobilio bagažinėje pasieniečiai aptiko 2 500 pakelių cigarečių „Rothmans Royals“ be akcizo ženklų. Apžiūrėję garažą, rado dar 1 000 cigarečių pakelių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis ir 2 700 pakelių cigarečių „Marlboro“ – be jų.

Tęsdami tyrimą, VSAT pareigūnai sulaikytųjų gyvenamosiose vietose atliko kratas. Garažo nuomininko namuose pasieniečiai aptiko dar 3 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. O „Volvo S80“ savininko namuose rasta 7 230 įvairių rūšių pakelių cigarečių su banderolėmis ir be jų. Čia pasieniečiai pastebėjo ir 18 penkių litrų talpos bakelių su skysčiu, turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą.

Visos operacijos metu VSAT pareigūnai rado 16 430 pakelių kontrabandinių cigarečių ir 90 l skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą.

VSAT Kriminalinių tyrimų valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Sulaikyti kauniečiai po apklausų buvo paleisti. Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Teisėsaugos pareigūnams šie kauniečiai gerai žinomi, už neteisėtą disponavimą akcizinėmis prekėmis ne kartą įkliuvę ir nubausti daugiatūkstantinėmis baudomis.