PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 27 d. 07:52

Partija „Laisvė ir teisingumas“ renkasi į tarybos posėdį: tvirtins kandidatų sąrašą Seimo rinkimams

Lietuva

Artūras Zuokas, Artūras Paulauskas. ELTA / Andrius Ufartas

Miglė ValionytėŠaltinis: ELTA


311563

Šeštadienį partijos „Laisvė ir teisingumas“ taryba tvirtins kandidatų į Seimo rinkimus sąrašą. Politinės jėgos lyderis Artūras Zuokas turėtų būti oficialiai patvirtintas sąrašo vedliu.

„Tvirtinsime sąrašą į Seimą, vienmandates apygardas, programinius tikslus, ką norime pasiūlyti Lietuvai“, – Eltai posėdžio planą vardijo A. Zuokas.

Nors oficialaus sprendimo dar nėra, tačiau šių metų vasarį prie partijos vairo stojęs A. Zuokas anksčiau yra tvirtinęs, kad politinę partija į Seimą ves jis pats.

Taip pat liepos pradžioje partija pareiškė nesibursianti į koalicijas ir dalyvausianti rinkiminėje kovoje savarankiškai. A. Zuoko teigimu, ši partijos pozicija liko nepakitusi.

„Kiekvienai koalicijai turi būti kažkoks idėjinis bendrumas, o ne tiktai momentinis siekis patekti į Seimą. Šiuo atveju, mes be abejo esame apsisprendę dalyvauti vieni, savarankiškai“, – tvirtino partijos pirmininkas.

Nepaisant to, partijos lyderio teigimu, „Laisvė ir teisingumas“ su kai kuriomis politinėmis jėgomis, atitinkančiomis bendrą idėjinę kryptį, derasi dėl pozicijų antrojo Seimo rinkimų turo metu – svarstoma, jog tokiu atveju partijos išreikštų viena kitos kandidatams palaikymą ir nekonkuruotų tarpusavyje. Visgi, su kokiomis jėgomis vyksta tokie pokalbiai, A. Zuokas neatskleidė.

ELTA primena, kad Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 dieną.