PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 14 d. 12:57

Parlamentarui J. Džiugeliui diagnozuotas vėžys

Lietuva

Justas Džiugelis. Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


314022

Konservatoriui Seimo nariui Justui Džiugeliui diagnozuotas vežys. Apie tai politikas pranešė feisbuke.

Parlamentaras tikina, jog tirtis į Nacionalinį vežio institutą atvyko dar gegužės viduryje.

„Sužinojau, kad laukia operacija, paskui chemoterapija. Pirmoji gąsdino kaip bet kuris kitas chirurginis įsikišimas. Po jo turėjau atsibusti palengvėjęs ir atsikratęs vieno iš organų. Tuomet reikėjo sulaukti biopsijos tyrimų rezultatų. Nors tolimame smegenų kamputyje kirbėjo stiprus nerimas, jog Merfio dėsnis neleislengvai išsisukti, stengiausi nepasiduoti panikai, drąsindamas save, kad duoti valią emocijoms spėsiu ir tuomet, kai žinosiu tikrąją situaciją“, – feisbuke dalinosi J. Džiugelis.

„Vis dėlto, žinią, kad vėžys piktybinis, priėmiau gana ramiai – neroviau plaukų nuo galvos, negrąžiau rankų ir neraudojau į pagalvę. Net jei būčiau labai norėjęs, nepavyktų. O jei rimtai, išoriškai atrodžiau ramus, nors puikiai žinojau, kad dabar laukia pavojingiausia gydymo dalis – chemoterapija“, – akcentavo jis.

Visgi, politikas tikina praėjusią savaitę sužinojęs, jog vėžio gydymui chemoterapijos kol kas neprireiks.

„Gydytojų konsiliumui įvertinus visus duomenis, mano gretutines ligas ir būkle, gavau nuostabiausią žinia, kad chemoterapijos dabar neprireiks, nes šiandien ji galėtų sukelti daugiau žalos, todėl lieku stebėjime. Ši žinia, lygiais prieš savaitę, buvo kaip Puntukas nuriedėjęs nuo širdies“, – dėstė J. Džiugelis.

Apie galimus ketinimus trauktis iš politikos parlamentaras kol kas nešneka.