PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 22 d. 17:19

Pareigūnai: brito M. Lyncho kūnas yra tarp ištrauktųjų iš nuskendusios jachtos

Pasaulis

Narams pavyko patekti į prie Sicilijos krantų nuskendusios jachtos vidų. EPA-ELTA nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


315071

Italijos pakrančių apsauga ketvirtadienį pranešė, kad britų technologijų magnato Mike'o Lyncho kūnas yra tarp tų, kurie buvo iškelti iš vandens prie Sicilijos krantų nuskendusios prabangios jachtos nuolaužų.

Vienas pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnas pranešė, kad visų vyrų, dingusių nuskendus prabangiai jachtai, kūnai buvo ištraukti.

Skelbiama, kad viena moteris tebėra dingusi.

Vienas kūnas buvo rastas praėjus kelioms valandoms po to, kai ankstų pirmadienio rytą „Bayesian“ nuskendo užkluptas staigios stichijos. Dar šeši buvo dingę, įskaitant M. Lynchą ir jo paauglę dukrą.

Su Jungtinės Karalystės vėliava plaukiojusi jachta „Bayesian“, kurioje buvo 22 žmonės, įskaitant 10 įgulos narių, pirmadienį prieš aušrą buvo išmetusi inkarą už maždaug 700 m nuo uosto, kai laivą užklupo vandens viesulas.

Superjachta nuskendo per kelias minutes.

Italijos laivų statybos bendrovės „The Italian Sea Group“, kuriai priklauso „Bayesian“ gamintojas, generalinis direktorius Giovanni Costantino sakė, kad tokios superjachtos yra absoliučiai saugios.

Šiuo metu tyrėjai tiria laivo „Bayesian“ nuskendimo ir šešių žmonių žūties priežastis.

Po nelaimės žuvo išgelbėta 15 žmonių, įskaitant M. Lyncho žmoną.

Tačiau narams sunkiai sekasi paieška maždaug 50 m gylyje jūros dugne esančioje jachtoje.

„Mums reikėtų krištolinio rutulio, kad žinotume, kada galėsime rasti kitą kūną, – sakė priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovas Luca Cari. – Labai sunku judėti nuolaužų viduje. Pasistūmėti vos vieną metrą gali užtrukti iki 24 valandų.“