Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
TV3 nuotr.
EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai
„Vienas aš niekaip nesusitvarkau. Žinok, čia tiek yra, ką nuveikti, kad neslėpsiu – dirbsime iki vėlyvo vakaro. Bet per televizorių mačiau, kad tu niekam neatsisakai padėti. Būk geras, kuo greičiau atvažiuok į Valakampius“, – aktorių ragins verslininkas.
Susitikus paaiškės, kokių užmačių turi Povilas. Pirmiausiai jie kruopščiai susipjaustys lenteles, o vėliau jomis apkals daugiau nei penkių metrų ilgio suoliuką restorano viduje. O kadangi darbo bus tikrai rekordiškai daug, vyrai turės daug gražaus laiko pokalbiams.
Jų metu Povilas papasakos, nuo ko prasidėjo jo verslas. „Ši vieta priklausė mano tėčiui. Čia kažkada buvo cechas, kuriame jis gamino ir dešras, ir vyniotinius. Todėl ir pavadinimas restorano toks – primenantis šlovingą praeitį. Kurį laiką sukausi Nidoje, buvau vienas iš „Zuikio daržo“ bendrasavininkių. Verslą pardavęs ir sužinojęs, kad ši vieta atsilaisvino, nusprendžiau, kad čia gims ypatingai skanaus maisto restoranas. Jį atidarėme dviese. Mano kolega rūpinasi virtuve, na, o man lieka visi organizaciniai rūpesčiai“, – apie tai, nuo ko prasidėjo jo restorano kelias, pasakos P. Verslovas.
TV3 nuotr.
Tiesa, tai – toli gražu nėra paprastas užsiėmimas. Povilas su partneriu Ovidijumi restorano meniu atnaujina keturis kartus per metus.
„Mūsų valgiaraštis yra sezoninis. Stengiamės keistis kartu su visais keturiais metų laikais, pritaikydami kiekvienam laikotarpiui būdingiausius maisto produktus. Labai džiaugiamės, kad sulaukėme „Michelin“ įvertinimo, o taip pat esame penkti tarp geriausių šalies restoranų. Tai įkvepia stengtis ir toliau“, – savo ir komandos pasiekimais laidoje džiaugsis P. Verslovas.
Tiesa, vyras užsimins, kad turint tokį verslą, sunkiausia yra finansinė disciplina. „Anksčiau kažkaip susitvarkydavome, nes čia praleisdavau labai daug laiko ir jausdavau vietos pulsą. Šiuo metu pradėjau vystyti naują objektą – padelio kortus kartu su restoranu. Todėl „Fabrikėlyje“ praleidžiu daug mažiau laiko nei anksčiau. Pradėjome suprasti, kad aiški sistema yra būtina. Nes turint restoraną ir šiek tiek apleidus matematiką, gali ištikti rimtos bėdos“, – apie versle patiriamus iššūkius A. Bružui pasakos P. Verslovas.
Daug ką restorane jis įrengė savo rankomis. Povilas dalinsis meistrauti mėgstantis nuo vaikystės. „Žinai, čia aplinkui, Valakampiuose, vykdavo daug statybų. Dažnai į objektus su draugais eidavome pažaisti. Nors tai gal ir nebuvo iki galo legalu. Tiesa, kartą iš vieno objekto bandėme nešti tvoros dalį ir mūsų vos nesučiupo pro šalį netyčia važiavusi policija. Na, tos paaugliškos pramogos... Bet nuo to laiko tikrai meistravimo nevengiu. Man patinka daryti dalykus savomis rankomis“, – atskleis jis.
Kiek laiko dirbs vyrai? Kodėl A. Bružas bandys išvengti darbo? Kokia yra Povilo sėkmės paslaptis?
Visa tai ir dar daugiau – laidoje „Pasidaryk pats“ jau šį šeštadienį, 10.30 val., per TV3.