Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris UgnėŠaltinis: Etaplius.lt
Trūksta idėjų savaitgalio vakarienei? Savaitraštis Didmiestis siūlo naudotis gausiu moliūgų derliumi.
INGREDIENTAI:
* 400 gramų vištienos filė (arba maltos vištienos krūtinėlės);
* 2 vienetai kiaušinių;
* 100 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų);
* 0.5 vieneto svogūnų;
* 2 šaukštai graikiško jogurto;
* 2 šaukštai kvietinių miltų (arba grikių ar avižinių miltų);
* 1 skiltelė česnako (galima ir nedėti);
* šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų;
* šiek tiek aliejaus
GAMINAME:
Moliūgą sutarkuoti burokine tarka ir, jei atsiraso skysčio, nupilti. Vištieną smulkiai supjaustyti (arba galima sumalti). Svogūną ir česnaką susmulkinti. Vištieną, svogūnus, česnakus, moliūgą ir graikišką jogurtą išmaišyti, įmušti kiaušinius, berti prieskonius, miltus ir kruopščiai išmaišyti. Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėti po porą šaukštų tešlos formuojant blynelius. Gražiai apkepti iš abiejų pusių. Svarbus momentas - blynuką verskite tik tada, kai jo apačia jau gražiai apkepusi ir blynelis sutvirtėjęs. Beje, šiuos blynukus tinka kepti ir orkaitėje - tiek kaip blynelius, tiek keksiukų formelėse kaip mažus apkepukus.
Paruošimo laikas apie 30 minučių.
Porcijų skaičius – 4.
Skanaus!
26230320-1929569937070716-8047755083836080994-n.jpg