Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Saulėgrąžų branduolių nuotrauka iš puslapio www.skysprouts.co.uk
Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt
Paprastas receptas, kuriuo sužavėsite kiekvieną, gaminimas užtruks vos kelias minutes, o ir ingredientų tereikia vos 2 – saulėgrąžų branduolių ir medaus. Skamba pernelyg gerai, kad būtų tiesa? Tačiau taip yra, todėl nieko nelaukite ir išbandykite šį receptą patys!
INGREDIENTAI:
Saulėgrąžų branduoliai (apie 1kg);
Medus (2-3 šaukštai);
GAIP GAMINTI:
1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite norimą kiekį saulėgrąžų branduolių. Viską darykite ant mažos ugnelės;
Saulėgrąžos 1
2. Mentele maišykite saulėgrąžų branduolius tol, kol tolygiai apskrus ir taps švelniai bronzinės spalvos. Leiskite joms apskrusti, tačiau atsargiai, pastarosios ypač greitai sudega, kai paliekate neapverstas per ilgai;
3. Kuomet saulėgražų branduoliai jau bus apskrudę, įdėkite kelis šaukštus medaus (priklauso nuo to, kaip saldžiai mėgstate) ir visąlaik maišykite, o išsilydžius medui išjunkite keptuvę;
Saulėgrąžos 2
4. Pasiimkite paprastą plastikinį maišelį ir uždėkite jį ant pjaustymo lentelės, išskleiskite ir sudėkite;
5. Viską sudėję su peiliu ar kitu patogiu įrankiu sukurkite norimą formą ir dėkite į šaldytuvą bei palikite per naktį, kad medus sustingų. Jeigu esate nekantrūs, galite desertą patalpinti į šaldymo kamerą ir skanauti po kelių valandų;
Saulėgrąžos 3
Saulėgrąžos 4.
Paprasta, greita ir skanu – įtiks net išrankiausiam skonio gurmanui. Eksperimentuokite ir atraskite savo gaminimo būdą. Skanaus!
Saulėgrąžos 5