Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Unsplash.com nuotr.
Reporteris AgnėŠaltinis: Etaplius.lt
Šie lengvai pagaminami kvapnūs sausainėliai greitai „išgaruos“, jei patieksite juos prie arbatos ar kavos. Beje, juos galima laikyti ilgai. O jeigu sudžiūtų, greitai atgaivinsite pašildę vandens vonelėje.
Reikės:
reklama
300 g sviesto
175 g rudojo cukraus
žiupsnelio druskos
reklama
50 g smulkiai sukapotų cukruotų imbiero gabaliukų arba maltos imbiero šaknies
450 g miltų
1 kiaušinio
vanilinio cukraus pabarstymui
Gaminimo būdas
Iš pirmųjų 5 ingredientų suminkykite tešlą ir palaikykite 1 valandą šaldytuve. Skardą ištieskite kepimo popieriumi ir keliose vietose pabadykite šakute. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Tešlą iškočiokite plonai ir išspauskite norimas formeles. Sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Stebėkite, kad jie per smarkiai neparuduotų. Ištraukite ir iškart pabarstykite vaniliniu cukrumi.
Patarimas: jei norite sausainius pagaminti dar greičiau, galima iškočioti tešlą plonai ant kepimo popieriaus ir iškepti visą lakštą. Po to dar karštą supjaustyti pailgais „pagaliukais“ arba rombais ir pabarstyti vaniliniu cukrumi. Ataušinti juos reikėtų ant kepimo popieriaus, šiek tiek atitraukus vieną nuo kito.
alfalt-logo-skaidrus.png