PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 29 d. 13:14

Panevėžyje šalinami stichinės audros padariniai

Panevėžys

D. Urbono nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Panevėžio miesto savivaldybė


311785

Sekmadienio naktį prasidėjusi stichija – smarkus lietus ir škvalas pasiekė ir Panevėžį. Susidariusios ekstremalios orų sąlygos pridarė nuostolių gyventojams ir sukėlė iššūkių tarnyboms. Daugelyje miesto vietų stipri audra su lietumi išvertė medžius, laužė šakas, tvindė gatves, nutraukė elektros laidus. Pirmadienio rytą Panevėžyje užregistruota daugiau nei 50 pranešimų apie medžių išvartas, užverstus ir apgadintus automobilius, nulūžusias šakas, trukdančias eismui.

Šiuo metu Panevėžio mieste darbuojasi 3 Panevėžio specialaus autotransporto brigados, Panevėžio priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos ugniagesiai. Tvarkomi išvartyti medžiai, vežamos vėjo nuplėštos šakos, nudraskyti lapai, valomos užtvindytos gatvės. Iki ryto audros padariniai operatyviai šalinami Klaipėdos g., Tulpių g., Ramygalos g., Tilvyčio g., Respublikos g., Laisvės a., Aukštaičių g., Vytauto g., Stetiškių g., ir kitose.

Gyventojai pastebėję važiuojamoje dalyje, kiemuose nuvirtusius medžius, nulaužtas šakas prašomi skambinti AB „Panevėžio specialus autotransportas“ tel.: +370 607 77760, šiuo metu gyventojams skirta linija registruoja skambučius (pasirenkant paslaugą „Gyventojams“ – spauskite 1), arba informuoti Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyrių, telefonu 8-45 50 13 16. Esant ekstremaliai situacijai, užgriuvus medžiams ant automobilių ar važiuojamosios dalies, skambinti bendruoju pagalbos tarnybų numeriu 112.

Apie vandens semiamas ir nepravažiuojamas miesto gatves gyventojai prašomi skambinti ir informuoti įmonę UAB „Panevėžio gatvės“ tel.: 8-45 58 70 68;

AB „Panevėžio specialus autotransportas“ informuoja, kad įvertinus vyraujančias nesaugias oro sąlygas, šįryt buvo nuspręsta laikinai atšaukti plastiko atliekų konteinerių tuštinimo darbus iš bendro naudojimo komunalinių atliekų surinkimo konteinerių aikštelių.

Plastiko atliekų konteineriai yra tuštinami specialia technika su kranu. Pakėlus konteinerį atliekas išpučia vėjas. Visi kiti suplanuoti konteinerių tuštinimo grafikai nesikeičia, darbai planuojami įprastine tvarka. Gyventojus pastebėjusius važiuojamoje dalyje ar ne vietoje esančius atliekų konteinerius, prašome informuoti bendrovę tel.: +370 607 77760, arba el. paštu: uzsakymai@psa.lt.

Prognozės rodo, kad vėjas ir lietus aprims tik apie pavakarę. Gyventojai raginami būti itin budriems – pučiant stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti dideli medžiai, lūžti jų šakos. Išneškite iš balkonų daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas, nestovėkite po aukštais medžiais, prie elektros linijų, nestatykite automobilių po medžiais, nelieskite ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes tai gali kelti pavojų gyvybei ir jūsų turtui. Jei yra galimybė – nepalikite gyvenamosios vietos be ypatingos priežasties.